08. 08. 2020 - 23:45
Konačno izvadili "zmiju iz džepa", Arsenalov budžet 120...
907
Shares
Konačno izvadili

Konačno izvadili "zmiju iz džepa", Arsenalov budžet 120 miliona, pet STRAŠNIH pojačanja!

08. 08. 2020 - 23:45
0
Shares

Kako stoje stvari, Arsenal će otvoriti kasu, ali prethodno i prodati par igrača. Transfer budžet biće oko 120 miliona eura, navodno je Arteta dobio obećanje od Džoša Krenkea, da će ubijediti svog oca Stena da zavuče ruku u džep i pojača tim.

Mete nisu nepoznate, prva je Tomas Parti koji bi sa Sebaljosom koji ostaje izgleda još godinu dana na pozajmici iz Reala trebalo da čini tandem u veznom redu.

Za Genduzija i Toreiru nema mjesta, mladi Francuz je zbog ponašanja sklonjen iz tima i dosta klubova se interesuje za njega.

konacno-izvadili-zmiju

I to nije sve što se tiče prodaja, Mihtarijana bi trebalo da otkupi Roma nakon promjene vlasnika, a ni Elneni se neće vraćati, dok bi novac u kasu trebalo da unesu i Majtland Najls i eventualno Mustafi.

Uz Partija, meta je i štoper Gabrijel, koga traže veliki engleski klubovi, ali u Arsenalu bi za razliku od recimo Liverpula, pa i Čelsija bio standardan. U slučaju da Brazilac iz Lila stigne i formira sa Salibom štoperski tandem, Sokratis Papastopulos ili Rob Holding su prekobrojni.

Klub se nada da će Obamejang produžiti ugovor, plasman u LE će malo popuniti kasu, ali svejedno, situacija nije sjajna, igračima će biti oduzet dio plata, a 55 ljudi je otpušteno iz kluba kako bi se nadoknadio izgubljeni novac.

U svakom slučaju, Parti, Gabrijel, Sebaljos, plus Kutinjo i Vilijan, kao slobodni agent bi tim učinili mnogo jačim nego ove sezone i u tom slučaju bi eventualno mogli da se nadaju borbi za top 4.

Kutinjo bi jasno bio plaćen kao pozajmica, sa pravom otkupa, a njegova i Vilijanova plata biće opterećenje pa je možda bolje reći da bi plasman u Ligu šampiona sa ovim pojačanjima bio imperativ.

Sport.ba/Sportskenet

Učitaj još novosti