08. 08. 2020 - 21:39
Andrea Pirlo novi je trener Juventusa
907
Shares
Andrea Pirlo novi je trener Juventusa

Andrea Pirlo novi je trener Juventusa

08. 08. 2020 - 21:39
0
Shares

Andrea Pirlo naslijedit će Maurizija Sarrija na klupi Juventusa nakon što je Sarri danas dobio otkaz. Vijest je objavio niz talijanskih medija uključujući Sky Sports i Romea Agrestija, novinara Goala koji prati Juventus. Naknadno je stigla i potvrda iz Juventusa.

Pirla je za novog trenera postavio Andrea Agnelli koji ga je nedavno i vratio u klub kako bi mu povjerio mjesto trenera Juventusove U-23 momčadi.

screenshot-11

Izabran je kao opcija iz kluba

Kao moguće Sarrijeve zamjene u Juventusu spominjalo se nekoliko imena, a kao najozbiljniji kandidati činili su se trener Lazija Simone Inzaghi i bivši trener Tottenhama Mauricio Pochettino.
Osim njih, navodila su se imena Antonija Contea, Sergija Conceicaa, Zinedinea Zidanea, Roberta Mancija i Andree Pirla koji je na kraju i izabran. 

Odmah na najveći izazov

Talijanski veznjak Andrea Pirlo tri je godine po završetku igračke karijere odlučio započeti trenersku, a prvi posao trebao mu je biti vođenje U-23 momčadi najtrofejnijeg talijanskog nogometnog kluba Juventusa.

Ipak, sada nakon tek nešto više od tjedan dana na toj funkciji odmah uskače na mjesto glavnog trenera. Pirlo je bio iznimno cijenjen zbog svog pregleda igre i slavan po tome što je bio najbolji u ključnim trenucima. 

Pirlo je legenda Juventusa i talijanskog nogometa

Pirlo je tijekom karijere četiri godine proveo upravo u Juventusu, s kojim je od 2011. do 2015. godine osvojio četiri naslova prvaka Italije i dva kupa, a 2015. godine je stigao do finala Lige prvaka u kojemu je izgubio od Barcelone. Prije Juventusa, Pirlo je 10 godina nosio dres Milana, s kojim je osvojio dvije Lige prvaka (2003., 2007.), dva naslova prvaka Italije i jedan kup.

S reprezentacijom je Pirlo 2006. osvojio naslov svjetskog prvaka, a 2012. je s Azzurrima stigao do finala Eura. Posljednje dvije godine igračke karijere Pirlo je proveo u New York Cityju u MLS-u.


Sport.ba/Index

Učitaj još novosti