08. 08. 2020 - 16:01
OD CIJENA BOLI GLAVA! OVO SU LUKSUZNE JAHTE POZNATIH...
907
Shares
OD CIJENA BOLI GLAVA! OVO SU LUKSUZNE JAHTE POZNATIH SPORTISTA: Njegova je naskuplja, ovo NISMO OČEKIVALI

OD CIJENA BOLI GLAVA! OVO SU LUKSUZNE JAHTE POZNATIH SPORTISTA: Njegova je naskuplja, ovo NISMO OČEKIVALI

08. 08. 2020 - 16:01
0
Shares

Veliki broj poznatih ličnosti voli da odmor provede na luksuzim jahtama, ali je mali broj onih koji su to plovilo priuštili sebi. 

Predstavljamo vam samo jedan dio javnih ličnosti koje mogu da se pohvale morskim voznim parkom, na kojem uživaju čitavo ljeto.

MARKO JARIĆ

2296347-1-ff

Bivši košarkaš Marko Jarić prije nekoliko godina kupio je jahtu koju i dan-danas posjeduje. U pitanju je “zeelander 44” čija je dužina 13,5 m, a vredi oko 900.000 eura. Skupocjeno i moćno morsko plovilo tada je dostavljeno luci u blizini doma u Majamiju gdje je košarkaš živio sa Adrijanom Limom. Čekali su je nekoliko mjeseci kako bi stigla baš na vrijeme. Danas je često provoza sa prijateljima i ćerkama.

SINIŠA MIHAJLOVIĆ

screenshot-1

Prije dvije godine je skupocjenu jahtu pazario i Siniša Mihajlović koji se vozi na luksuznom brodu “baljeto 41”, koji je kupio od italijanskog kreatora Roberta Kavalija. Boja trupa na ovom brodu preliva se iz zelene u ljubičastu, iz zlatne u plavu i u svim kombinacijama tih boja, zavisno od ugla pod kojim je obasjava sunce. Kavali je jahtu cijenio 20 miliona eura, ali je Mihajloviću, navodno, učinio prijateljski popust i prodao je upola jeftinije.


ZLATAN IBRAHIMOVIĆ

2295071-profimedia0550323152-ff

Fudbaler Zlatan Ibrahimović je prije tri godine posjetio Speciju, grad u Italiji u kome se prodaju najskuplje jahte svijeta. Kako pišu engleski mediji, Ibrahimović je otišao da kupi luksuznu „Riva 100 Corsaro super-yachtu“, čija je cijena oko osam miliona eura. Proizvođač jahti Fereti objavio je na njihovom profilu na Instagramu i fotografije Ibrahimovića koji pozira uz maketu njihovog modela. Inače, Ibrahimovićeva jahta duga je 29 metara i ima brzinu od 27,5 čvorova. Opremljena je velikom trpezarijom, koktel barom i inovativnom garažom koja se otvara na nivo za iskrcavanje u nivou mora. Takođe, tu je i velika spavaća soba sa bračnim krevetom, koja ima fenomenalan pogled na more. Jahta ima i poseban kutak koji je opremljen karaoke sistemom i jakim ozvučenjem.


NOVAK ĐOKOVIĆ

52107-djoka2-f

Đoković posjeduje jahtu “Dijana”, nazvanu po njegovoj majci, za koju je prošle godine kupio marinu u Tivtu. „Yacht 88“ čuvenog jahtaškog brenda „Sunseeker“ sagrađena je u britanskom brodogradilštu „Pool“ blizu Dorseta gdje ju je Đoković kupio. Jahta „Dijana“ iz ove Sansikerove serije košta oko pet miliona eura i pripada srednjoj klasi plovila čuvene engleske marke. Dugačka je 27 metara, posjeduje đakuzi, VIP kabinu i manji gumeni čamac. Njena maksimalna brzina je 30 čvorova, a njoj najbolji srpski teniser često uživa sa porodicom.

SANDRA AFRIKA

Pjevačica Sandra Afrika na iznenađenje mnogih takođe posjeduje jahtu. Pored toga što poručuje da je plovidba jahtom jedan od idealnih načina da se opusti poslije napornih nastupa, ona smatra da je idealna i za žurke koje organizuje. Iako su se mnogi začudili što ona posjeduje ovo skupocjeno vozilo, pevačica je to opravdala činjenicom da dobro zarađuje od svojih nastupa koje ima svakodnevno, kao i time da je već godinama na estradnom nebu.


DEJAN BODIROGA

708665-dejan-bodiroga-more-crna-gora-letovanje-kosarkas-ff

Proslavljeni i bivši košarkaš Dejan Bodiroga posjeduje jahtu „peršing 65“, nekadašnje plovilo hrvatskog košarkaša Dine Rađe. Cijena iznosi oko 1,2 miliona eura. Sportista je 2014. godine imao peh kada mu se jahta usleijd velike bure otkačila i zamalo uništila. Spasena je zahvaljujući mještanima.


Sport.ba/Kurir

Učitaj još novosti