07. 08. 2020 - 14:42
Dana White našao sljedećeg protivnika Mirsadu Bektiću: Ovo...
907
Shares
Dana White našao sljedećeg protivnika Mirsadu Bektiću: Ovo borbu ne smije izgubiti

Dana White našao sljedećeg protivnika Mirsadu Bektiću: Ovo borbu ne smije izgubiti

07. 08. 2020 - 14:42
0
Shares

Nije Mirsad Bektić očekivao da će se sredinom 2020. godine nalaziti u neugodnoj poziciju u kakvoj je trenutno

Nije Mirsad Bektić (13-3, 6-3 UFC) očekivao da će se sredinom 2020. godine nalaziti u neugodnoj poziciju u kakvoj je trenutno. Čak i nakon neočekivanog poraza od Darrena Elkinsa u proljeće 2017. godine, koji ga je malo odbacio s planirane rute, vratio se s dvije pobjede te je u 2019. godinu ušao s namjerom obavljanja ozbiljnog posla unutar Top 10 UFC-ove perolake kategorije.

No, u julu prošle godine nokautirao ga je Josh Emmett, a onda je u februaru ove godine Bektić poražen podijeljenom odlukom sudija od Dana Igea. Odjednom se našao i izvan rankinga te je bilo jasno da ga čeka svojevrsni “restart” karijere.

Prvi korak tog restarta na rasporedu je 26. septembra, na Fight Night priredbi koja još uvijek nije dobila svoje mjesto održavanja, odnosno ne zna li se ostaje li UFC tada još uvijek u Las Vegasu ili se odlazi na Fight Island. Prekid neočekivanog crnog niza 19-godišnji Bektić, inače borac rodom iz Srebrenice, tražit će u borbi koju jednostavno ne smije izgubiti. Suprotstavit će mu se Luiz Eduardo Garagarri.

Garagorri (13-1, 1-1 UFC) je 31-godišnji borac iz Urugvaja, koji je svoj UFC debi dočekao prošle godine, kad je UFC organizirao priredbu u njegovoj domovini. Predstavio se pobjedom, no onda je u novembru doživio prvi poraz u karijeri, kad je bolji od njega bio Ricardo Ramos. Iako mu omjer izgleda impresivno, Garagorri je ipak još uvijek nepoznanica, budući da je gotovo sve borbe do UFC-a odradio u manjim južnoameričkim promocijama, piše Fightsite.hr.

Po onome što smo do sada vidjeli, Bektić bi u ovoj borbi trebao biti favorit. Ne tako davno bio je smatran kandidatom za sami vrh, a i poraz od Igea došao je u borbi gdje niko ne bi mogao prigovoriti niti da je pobjeda otišla na njegovu stranu. Ige je danas hit borac kategorije, što je samo znak kako je Mirsad i dalje na visokom nivou. U takvom slučaju, pobjedu protiv Garagorrija ne bi smio dovesti u pitanje. Ispred njega je savršena prilika za povratak na pravi put, na njemu je da ju iskoristi.

Učitaj još novosti