07. 08. 2020 - 10:20
Pogledajte kako Bosanska Zvijer zakucava preko nove zvijezde...
907
Shares
Pogledajte kako Bosanska Zvijer zakucava preko nove zvijezde NBA lige

Pogledajte kako Bosanska Zvijer zakucava preko nove zvijezde NBA lige

07. 08. 2020 - 10:20
0
Shares

Jusuf Nurkić igra košarku života. Sjajni bosanskohercegovački centar Portland Trail Blazersa vratio se nakon užasnog dvostrukog prijeloma lijeve noge zbog čega je pauzirao čak 15 i pol mjeseci.

Povratak sa stilom

Oporavljao se skoro punu godinu dana, a povratak na parket planirao je za sredinu marta, ali samo nekoliko dana ranije sezona je prekinuta zbog pandemije koronavirusa. Nurkić je sada konačno došao na svoje i to pokazuje iz utakmice u utakmicu.

Sinoć je u pobjedi protiv Denver Nuggetsa ubacio 22 poena uz 7 skokova i 4 asistencije. Bosanska Zvijer je u drugoj četvrtini izvela potez utakmice i opravdala svoj nadimak brutalnim zakucavanjem preko Bola Bola, 20-godišnjeg sina legendarnog pokojnog centra Manutea Bola.

Vratio je Bola juniora na fabrička podešavanja

Nakon sjajnog pick and rolla s CJ-em McCollumom, Nurkić se sjurio prema košu ispod kojeg je stajao 2,18 metara visoki Bol. No Nurkić, niži 5 centimetara, ali teži 30-ak kilograma, nije usporio, već je dodao gas i snažno zakucao preko mladog Bola, hita lige na pripremnim utakmicama. Reakcije Nurkićevih suigrača sve govore.

Forma života nakon dvostrukog prijeloma noge

Od povratka na parkete Nurkićeva statistika u četiri utakmice je fenomenalna – 22 poena, 12,3 skoka, 4,3 asistencije i 3,3 blokade po susretu.

Uz to je na 50 posto šuta, a u te četiri utakmice pogodio je 23 od 24 slobodna bacanja. Nevjerojatne brojke 25-godišnjeg Tuzlaka koji je trenutno jedan od najboljih centara u NBA-u.

 

Učitaj još novosti