07. 08. 2020 - 07:56
U POTPUNOSTI JE PROPAO, NEĆETE VJEROVATI ŠTA SE SAD DESILO SA...
907
Shares
U POTPUNOSTI JE PROPAO, NEĆETE VJEROVATI ŠTA SE SAD DESILO SA VELIKOM ZVIJEZDOM BARCELONE: Ovo je tužno

U POTPUNOSTI JE PROPAO, NEĆETE VJEROVATI ŠTA SE SAD DESILO SA VELIKOM ZVIJEZDOM BARCELONE: Ovo je tužno

07. 08. 2020 - 07:56
0
Shares

Argentinac nikada nije uspio vratiti svoju karijeru na prave staze.

Kada je 2005. godine stigao u Barcelonu najavljivan je kao jedan od najvećih svjetskih talenata, a onda je u 19 odigranih mečeva postigao samo dva pogotka i od tada mu je karijera krenula silaznom putanjom.

Riječ je naravno o argentinskom napadaču Maxiju Lopezu. On sada ima 38. godina, a uskoro će potpisati ugovor sa italijanskim trećeligašem Sambenedetteseom.

Ovo je posljednja stanica nomadskog života po raznim klubovima ovog napadača. Prije dvije godine, kao napadač Torina, Maxi je upao u probleme zbog tjelesne mase, a redovito je imao i problema s ozljedama.

“Ozlijeđen je jer je pretežak, kao da nosi vešmašinu na ramenima”, rekao je tada Siniša Mihajlović za Lopeza, a historija se ponovila jer je 37-godišnji centarfor prošle godine ponovno imao istih problema, ali u brazilskom Vascu Da Gami.

Tamo je dogovorio sporazumni raskid ugovora s klubom jer se nikako nije uspijevao vratiti u optimalnu fizičku formu te je postao slobodan igrač čak šest mjeseci prije isteka ugovora. Nakon toga je uslijedila kratka avantura u Crotoneu, a sada je pred novim izazovom.

Sambenedettese je ove sezone igrao razigravanje za plasman u Serie B, ali nije se uspio plasirati pa to želi pokušati u sljedećoj sezoni s Lopezom u vrhu napada.

Učitaj još novosti