05. 08. 2020 - 23:07
Inter u odličnom meču izborio četvrtfinale, United rutinski
907
Shares
Inter u odličnom meču izborio četvrtfinale, United rutinski

EVROPSKA LIGA

Inter u odličnom meču izborio četvrtfinale, United rutinski

05. 08. 2020 - 23:07
0
Shares

Poslije pauze zbog pandemije koronavirusa, vratila se Europska liga. Već smo dobili i prve četvrtfinaliste, a to su: Inter, Manchester United, Šahtar i Kopenhagen.

Inter je do pobjede protiv Getafea stigao golovima Lukakua u 33. i Eriksena u 83. minuti. Belgijski napadač se prilikom prvog pogotka odlično zagradio nakon dubinskog proigravanja Bastonija i preciznim udarcem sa 10-ak metara iskosa savladao Soriju, da bi Eriksen samo minutu nakon što je ušao u igru umjesto hrvatskog reprezentativnog veznjaka Marcela Brozovića iskoristio vrlo lošu defanzivnu reakciju Dakonama i pogodio za konačnih 2-0.

Getafe je najbolju priliku propustio u 76. minuti kada je Molina promašio kazneni udarac nakon igranja rukom Godina.

Inter će u četvrtfinalu 10. avgusta u Duesseldorfu igrati protiv boljeg iz dvoboja Bayer Leverkusen - Rangers koji će svoj uzvratni susret osmine finala igrati u četvrtak, a njemački sastav ima prednost od 3-1 iz prvog dvoboja.

U Manchesteru je prvo je Wiesinger u 55. minuti lijepim udarcem sa 20-ak metara doveo LASK u vodstvo, no samo dvije minute potom Lingard je uspio izbjeći zaleđe i poravnati na 1-1 da bi se Martial u 88. minuti "prošetao" kroz odbranu gostiju i postigao pobjednički pogodak.

Manchester United će u četvrtfinalu 10. avgusta igrati protiv FC Kopenhagena koji je ranije danas na svom terenu savladao Istanbul Basaksehir sa 3-0 (1-0) i tako nadoknadio 0-1 poraz iz prve utakmice u Istanbulu. Dvostruki strijelac za danski sastav bio je Wind (4, 53-11m), a konačni rezultat postavio je Falk (62). 

Šahtara iz Donecka je također kao domaćin sa 3-0 (0-0) nadigrao Wolfsburg i tako potvrdio 2-1 pobjedu ostvarenu u prvoj utakmici igranoj početkom ožujka u Wolfsburgu, a prolazak među posljednjih osam osigurao je s tri gola u samoj završnici utakmice. Sve do 89. minute bilo je 0-0, a onda je Junior Moraes postigao prvi gol, da bi u sudačkoj nadoknadi igrači ukrajinskog prvaka potpuno dotukli demoraliziranog protivnika. Na 2-0 povisio je Solomon u prvoj minuti nadoknade, a konačni rezultat svojim drugim golom postavio je Junior Moraes u trećoj minuti dodanog vremena. 

Šahtar će u četvrtfinalu 11. avgusta u Gelsenkirchenu igrati protiv pobjednika susreta Basel - Eintracht Frankfurt u kojemu nakon prve utakmice švicarski sastav ima prednost od 3-0.

REZULTATI OSMINE FINALA:
FC Kopenhagen (Dan) - Istanbul Basaksehir (Tur) 3-0 (0-1) (Wind 4, Wind 53-11m, Falk 62)
Šahtar (Ukr) - Wolfsburg (Njem) 3-0 (2-1) (Junior Moraes 89, 90+3, Solomon 90+1)
Manchester United (Eng) - LASK (Aut) 2-1 (5-0) (Lingard 57, Martial 88 / Wiesinger 55)
Inter (Ita) - Getafe (Špa) 2-0 (Lukaku 33, Eriksen 83) - jedna utakmica na neutralnom terenu

Četvrtak:
Bayer (Njem) - Rangers (Ško) (3-1)
Sevilla (Špa) - Roma (Ita) jedna utakmica na neutralnom terenu
Basel (Švi) - Eintracht F. (Njem) (3-0)
Wolverhampton Wanderers (Eng) - Olympiacos (Grč) (1-1)

Učitaj još novosti