05. 08. 2020 - 19:44
UEFA mijenja pravilo, Zvezda može na Sarajevo, Partizan na...
907
Shares
UEFA mijenja pravilo, Zvezda može na Sarajevo, Partizan na Željezničar?!

UOČI ŽRIJEBA

UEFA mijenja pravilo, Zvezda može na Sarajevo, Partizan na Željezničar?!

05. 08. 2020 - 19:44
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Virus korona je promijenio mnoga pravila kada je fudbal u pitanju pa tako i nepisano pravilo UEFA da kvalifikacijama ne spaja klubove iz BiH, Srbije i Hrvatske.

UEFA nije spajala ekipe iz pomenutih zemalja od nereda na tribinama tolikom i poslije utakmice Zrinjskog i Partizana u Mostaru 2007. godine,  međutim, pošto u kvalifikacijama neće biti publike, mijenja se i ovo pravilo, pošto će biti manji bezbednosni rizik.

Telegraf navodi da Crvena zvezda u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona može da odmjeri snage sa Sarajevom, a u trećem s Dinamom iz Zagreba, dok Partizan već u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope može da bude spojen žrijebom sa sarajevskim Željezničarom ili Borcem iz Banjaluke, dok ga u drugom kolu može dočekati duel s Osijekom, a u trećem su mogući dueli sa Hajdukom iz Splita i Rijekom.

Jedini izuzetak iz "balkanskog nepisanog pravila" UEFA biće potencijalni dueli klubova iz Srbije protiv timova s Kosova, za koje će važiti zabrana, a klubovi s Kosova takođe ne mogu ni da se sastanu s ekipama iz Bosne i Hercegovine.

Isti je slučaj i s duelima klubova iz Armenije i Azerbejdžana, kao i Rusije i Ukrajine.

Žrijeb za prvo kolo kvalifikacija u Ligi šampiona je 9. avgusta, a za drugo kolo dan kasnije kada će biti i žrijeb za 1. kolo Lige Evrope.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti