04. 08. 2020 - 23:47
Šta se dešava sa Nijemcima? Treći njemački fudbaler u...
907
Shares
Šta se dešava sa Nijemcima? Treći njemački fudbaler u posljednjih mjesec koji je okončao karijeru

Šta se dešava sa Nijemcima? Treći njemački fudbaler u posljednjih mjesec koji je okončao karijeru

04. 08. 2020 - 23:47
0
Shares

Nakon što su nedavno svjetski prvaci sa Njemačkom iz 2014. godine Andre Schurrle i Benedikt Howedes odlučili da okončaju karijeru, sada im se pridružio i treći Nijemac.

Nekadašnji napadač Bayerna Sandro Wagner je nakon napuštanja kineskog Tianjina odlučio odbiti nekoliko ponuda iz Njemačke i završiti karijeru u 32. godini života, te će se sada posvetiti treneskoj karijeri.

sta-se-desava-sa-nijemcima

- Veoma sam zahvalan što mi je fudbal dao nevjerovatan život. Ispunio sam sve moje ciljeve i snove. Dobio sam nekoliko ponuda iz Bundeslige, ali sam odlučio da je najbolje da okončam karijeru. Počeo sam učiti za trenera u septembru i plan je da nađem klub sljedećeg ljeta. Sada se želim posvetiti porodici, rekao je Wagner.

Wagner je posljednji angažman u Njemačkoj imao u Bayernu gdje je za dvije godine postigao deset golova, a još je igrao za Duisburg, Werder Bremen, Kaiserslautern, Hertha, Darmstadt i Hoffenheim.

Ovaj iskusni napadač je nastupio osam puta za nacionalnu selekciju Njemačke, te je postigao pet golova, a osvojio je Kup Konfederacija 2017. godine.

Sport.ba/Oslobođenje

Učitaj još novosti