04. 08. 2020 - 20:38
Od ratnog Sarajeva do jednog od najboljih napadača svijeta:...
907
Shares
Od ratnog Sarajeva do jednog od najboljih napadača svijeta: Video prilog o Edinu Džeki koji će vas naježiti

Od ratnog Sarajeva do jednog od najboljih napadača svijeta: Video prilog o Edinu Džeki koji će vas naježiti

04. 08. 2020 - 20:38
0
Shares

Svojom profesionalnošću, požrtvovanošću i fudbalskim kvalitetima koje je pokazivao bilo kada je riječ o reprezentaciji ili klupskoj karijeri, stekao je veliki broj navijača i ljubitelja širom svijeta, koji iz dana u dan sve više poštuju ono što je bh. napadač ostvario i ostvaruje iz dana u dan.

Džeko je u svojoj karijeri nastupao za čak tri kluba iz tri različite Lige petice, a to su Wolfsburg, Manchester City i Roma, te je u svakom klubu za koji je igrao ostavio poseban pečat. To najbolje znaju navijači ovih klubova, ali i objektivni ljubitelji najpopularnijeg sporta na svijetu, koji itekako cijene važnost Edina Džeke u ostvarenim dostignućima svakog kluba za koji je igrao

dzekoooo

No, Džekin uspjeh je utoliko veći zbog okolnosti u kojima je rastao i stasavao, a tu se posebno misli na djetinjstvo provedeno u godinama srpske agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Upravo je to tema četverominutnog videopriloga koji je Youtube kanal 'Soccer Stories - Oh My Goal' napravio o Edinu Džeki.

Video prilog pod nazivom: 'Otkrijte srceparajući put Edina Džeke' definitivno spada u jednu od onih posveta Dijamantu koju morate pogledati i koja će vas, sigurni smo, naježiti.

Uživajte.

Sport.ba/Oslobođenje

Učitaj još novosti