04. 08. 2020 - 20:37
Bh. reprezentativac ostao bez titule u najglupljem obračunu za...
907
Shares
Bh. reprezentativac ostao bez titule u najglupljem obračunu za naslov ikad

Bh. reprezentativac ostao bez titule u najglupljem obračunu za naslov ikad

04. 08. 2020 - 20:37
0
Shares

CFR Cluj se okrunio naslovom prvaka Rumunije u jednoj od najkontroverznijih završnica u historiji neke lige.

Cluj je savladao Universitateu iz Craiove rezultatom 3:1, i to nakon što je Universitatei doslovno ukradena jedna utakmica.

Uoči posljednjeg kola, Universitatea je imala 44 boda, a Cluj 46 bodova. Ipak, u završnom doigravanju Cluj je odigrao devet, a Universitatea osam utakmica, pošto je utakmica sa Astrom za Universitateu odgođena zbog zaraze fudbalera Astre koronavirusom.

bh-reprezentativac-ostao-bez-titule-u-najglupljem-obracunu-za-naslov-ikad

Savez je dugo razmišljao o rješenju, jer je UEFA naložila da je posljednji rok za okončanje prvenstva 3. august. Na kraju se dosjetio rješenje koje se Universitatei nikako nije moglo svidjeti.

Naime, večerašnji meč je proglašen finalom. Universitatea za koju igra Elvir Koljić je bila domaćin i pobjedom bi proslavila naslov, bez obzira na to što bi igrala jedan meč manje. U slučaju pobjede Cluja, Cluj bi bio prvak, i to bi u neku ruku bilo i pošteno, bez obzira što je odigrao meč više od Universitatee. No, u slučaju remija, odlučeno je da se igraju produžeci i eventualno penali.

Do tog na kraju nije došlo, ali iz Universitatee se bune iz razloga što su morali igrati na pobjedu iako bi im u teoriji i bod bio dovoljan za naslov da im je dozvoljeno da odigraju meč sa Astrom.

No, savez je ostao pri svojoj odluci, pa je najavljena žalba CAS-u.

Sport.ba/Oslobođenje

Učitaj još novosti