04. 08. 2020 - 16:45
"TITANIJUMSKA PLOČA NIJE IZDRŽALA!" MARK MARKEZ ODLAZI NA NOVU...
907
Shares

"TITANIJUMSKA PLOČA NIJE IZDRŽALA!" MARK MARKEZ ODLAZI NA NOVU operaciju, sljedećih 48 sati su KLJUČNI!

04. 08. 2020 - 16:45
0
Shares

Mark Markez je krajem jula na stazi u Herezu doživio težak prelom humerusa, kosti nadlaktice, a ne samo da njegov pokušaj da se vrati MotoGP-u samo četiri dana kasnije nije naišao na "zeleno svjetlo" nadležnih, nego je ovog ponedeljka opet podvrgnut hirurškom zahvatu.

Kako ističe doktor Ksavijer Mir iz bolnice u Barseloni, nova operacija je bila prijeko potrebna, ali i sasvim neočekivana.

screenshot-1

Repsol Honda tim je najprije saopštio da je osmostruki prvak svijeta bio prinuđen da ponovo legne na operacioni sto jer je titanijumska ploča koja je korišćena da mu učvrsti desni humerus - oštećena uslijed težine njegove povrede.

"Prije 13 dana je operisan, ali se sada vratio u operacionu salu. Prvi zahvat je bio dobar, ali nismo očekivali da ona ploča ne bude dovoljna. Akumulacija 'stresa' (frakture) u mjestu pvorede je uzrokovala da se pločica malo ošteti, pa je ovoga puta to titanijumsko pomagalo izvađeno i zamjenjeno nečim drugim", ističe doktor Mir.

Tome je dodao i sljedeće:

"Sam vozač nije osjetio bolove tokom ovog perioda. Stalno se pridržavao naših medicinskih savjeta. Nažalost, težina povrede je uzrokovala ovo što se sada desilo, pa je na svima nama da sada čekamo 48 sati da bismo shvatili koliko će, zapravo, trajati period njegovog oporavka", istakao je pomenuti hirurg.

Sport.ba/Blic

Učitaj još novosti