04. 08. 2020 - 13:20
Srbin igra najvrijedniji meč u historiji fudbala: Finale Lige...
907
Shares
Srbin igra najvrijedniji meč u historiji fudbala: Finale Lige prvaka je smiješno za novac koji ovdje uzima pobjednik

ENGLESKA

Srbin igra najvrijedniji meč u historiji fudbala: Finale Lige prvaka je smiješno za novac koji ovdje uzima pobjednik

04. 08. 2020 - 13:20
0
Shares

Fudbaleri Brentforda i Fulama večeras (20.45 sati) igraju meč koji će im obilježiti sezonu. Te dvije ekipe borit će se na čuvenom Vembliju za ulazak u Premijer ligu i procijenjenu finansijsku injekciju od minimum 190 miliona eura koja će im slijediti u naredne tri godine.

Revizorska kuća Delojt je procijenila i da bi ti prihodi mogli da dostignu čak 330.000.000 eura u narednih pet godina, ukoliko klub opstane u Premijer ligi. Naprimjer, tim koji osvoji Ligu prvaka u narednoj sezoni 2020/2021 zaradit će najviše oko 82.500.000 eura!

Fulam je u polufinalu "preskočio" Kardif ukupnim rezultatom 3:2 – i to bez najboljeg strijelca engleskih šampionata Srbijanca Aleksandra Mitrovića. On će, prema riječima menadžera Skota Parkera (Scott Parker), biti spreman za "Dan D" i naći će se u prvoj postavi. Brentford je u polufinalu igrao sa Svonsijem i uspio da nadoknadi zaostatak od 1:0, te prođe dalje ukupnim rezultatom od 4:2. 

Baš kao Fulam, Brentford bi trebalo da izađe na Vembli u najjačem sastavu.  Ukoliko Brentford bude uspešniji to će im biti prvi put da uđu u Premijer ligu u svojoj historiji, dok bi se Fulam pobjedom vratio u elitno takmičenje poslije jedne sezone pauze. 

Inače, ovo će biti treći ovosezonski duel ove dvije ekipe, a u prva dva bolji je bio Brentford. Izabranici Tomasa Franka (Thomas) su u 22. kolu došli do pobjede od 1:0 golom Mbueme, da bi u "restartu" sezone slavili na gostovanju golovima Benrahme i Markonedesa.

Učitaj još novosti