03. 08. 2020 - 23:47
Evo što je Real 2013. nudio Lewandowskom: Transfer je propao...
907
Shares
Evo što je Real 2013. nudio Lewandowskom: Transfer je propao zbog bizarnih zahtjeva

Evo što je Real 2013. nudio Lewandowskom: Transfer je propao zbog bizarnih zahtjeva

03. 08. 2020 - 23:47
0
Shares

Daily Onet Sport objavio je fragmente nikad potpisanog ugovora Roberta Lewandowskog s Real Madridom.

Riječ je o dokumentu starom sedam godina, iz doba kada je sjajni poljski centarfor bio igrač Borussije Dortmund koju je napustio po isteku ugovora i u ljeto 2014. otišao u Bayern. Tada je u igri za njegov potpis bio i Real Madrid koji je imao svoje uvjete.

Lewandowskom bi ponudili sedmogodišnji ugovor kako bi ga vezali do kraja karijere i pritom mu po sezoni plaćali 9,6 milijuna eura što bi s bonusima naraslo na milijun više. 

lewandovski

Popis zabrana

Za sam potpis Poljak bi dobio 10,96 milijuna eura na račun. Međutim, u ugovoru stoje i posebne specifikacije - Lewandowski bi morao potpisati i to da se neće baviti ekstremnim sportovima.

Real bi mu zabranio vožnju motocikla, skijanje, vožnju glisera i jet-skija, paragliding i penjanje po planinama.
Poljaci pišu da bi taj transfer "promijenio cijeli poljski nogomet" te da je Lewandowski imao želju doći u Real Madrid što je potvrdio i njegov menadžer Cezary Kucharski.

"Htio je otići u Real Madrid i odbaciti dogovor s Bayernom. Sviđala mu se ideja života u Madridu i igranja za Real."

Na kraju je Lewandowski pristao na transfer, ali ne u Real, već u Bayern gdje se zadržao do danas i postao legenda bavarskog velikana. 

"Real Madrid je nudio više novca, ali ključ je bio u tome da tamo Robert ne bi bio prvi napadač, htjeli su ga samo kao zamjenu za Karima Benzemu", rekao je Kucharski pa dodao:

"Imali smo dogovor s Bayernom, ali nakon utakmice s Realom u kojoj je zabio četiri gola htjeli smo dobiti bolji ugovor. Dva tjedna prije nego što je potvrđen njegov prelazak u Bayern, rekao sam da ću promijeniti mišljenje i poslati ga u Real. Iz Bayerna su se naljutili i izvrijeđali me, ali Hoennes je izdržao pritisak i nagovorio ostale da Robertu daju još 25 milijuna eura na ugovoru."

Lewandowski je prvo htio u Real, ali...

Situacija se zakomplicirala kad je Lewandowski od Reala tražio "devetku" na dresu koju mu je Bayern u međuvremenu obećao. Uz to, Lewandowski bi stigao kao zamjena za Karima Benzemu koji bi i dalje nosio "devetku" i bio prvotimac.

"Od samih početaka bio sam siguran da je Bayern najbolja opcija za Roberta. On je morao biti prvotimac u novom klubu, a ne biti zamjena nekome, makar se radilo o Real Madridu", smatra igračev menadžer.

Real je Lewandowskom ugovor predstavio u prosincu 2013. godine, no on je uskoro postigao dogovor s Bayernom za koji je u posljednjih sedam godina zabio 242 gola u 285 utakmica.

Sport.ba/Index

Učitaj još novosti