03. 08. 2020 - 22:34
U Beogradu se pozivaju na UEFA-ino nepisano pravilo:...
907
Shares
U Beogradu se pozivaju na UEFA-ino nepisano pravilo: Željezničar i Borac već 'prekriženi'

U Beogradu se pozivaju na UEFA-ino nepisano pravilo: Željezničar i Borac već 'prekriženi'

03. 08. 2020 - 22:34
0
Shares

Narednog ponedjeljka će biti održan žrijeb kvalifikacija za Evropa ligu. Protivnike će saznati i bh. timovi Borac, Zrinjski i Željezničar.

Zrinjski je nositelj, kao i srbijanski FK Partizan, a na stranici beogradskog kluba analizirali su moguće rivale. Ističu da UEFA po nepisanom pravilu neće dozvoliti susrete za dva bh. tima.

u-beogradu-se-pozivaju-na-uefa-ino-nepisano-pravilo

"Jedna važna napomena za one sportske novinare u zemlji koji nisu bili upoznati s onim što ćemo pisati, pa neprestano, iz godine u godinu, razgovaraju ili pišu o potencijalnim dvobojima iz Srbije s onima iz Hrvatske (uglavnom je to slučaj), ali i o sastancima klubova iz Srbije i BiH: Prije nekih 12-13 godina, otprilike odmah nakon događaja u Mostaru na utakmici Zrinjski - Partizan (2007), postalo je nepisano pravilo u UEFA-inim strukturama da takvo "križanje" klubova (SRB / HR, tj. SRB / BIH) ubuduće će se izbjegavati, kako bismo spriječili da se ovi susreti uopće dogode! Jedina iznimka od tog nepisanog pravila je ždrijeb za doigravanje, i to samo onaj u kvalifikacijama za Ligu prvaka! Zato je Partizan uspio ući u Dinamo u doigravanju za Ligu prvaka 2015., baš kao što je i Crvena zvezda mogla otići u isti klub izvlačenjem ždrijeba prošle sezone.

Iz tog razloga, od 47 potencijalnih rivala Partizana koji su prikazani u 1. kolu kvalifikacija za LE, odmah oduzimaju sarajevski Željezničar i banjalučki Borac . Naime, prilikom prelaska SRB / BIH UEFA apsolutno ne pravi razliku iz kojeg BIH entiteta dolazi klub. Takvo prelazak, kao i naravno prelazak SRB / HR, jednostavno nije dopušteno. Dopušteno je kada je riječ o Srbiji i drugim bivšim jugoslavenskim republikama (u to smo se uvjerili kao klub nekoliko puta), a dopušteno je i kada je riječ o našoj zemlji i Albaniji (a u to smo se uvjerili u jesen 2017.). ).

Sada dolazimo do "poznatih" podskupina prije glavnog izvlačenja , a oni su idealno "sredstvo" da UEFA ukloni za njih neželjene križeve koje smo gore opisali (a tu su, naravno, i drugi slučajevi, ovdje ćemo spomenuti samo Rusiju i Ukrajinu, ili Armeniju i Azerbejdžan…). Prije izvlačenja formirat će se podskupine, 7 podskupina s po 10 timova i 2 podskupine s po 12 timova. Tako će se broj naših potencijalnih rivala prije izvlačenja smanjiti na samo 5 ili 6 klubova (a među njima sigurno neće biti predstavnika BiH Željezničar i Borac)", stoji na službenoj stranici Partizana.

Sport.ba/SportSport

Učitaj još novosti