03. 08. 2020 - 22:31
USPIO JE NADMAŠITI MESSIJA I RONALDA! NIJE USPIO U BUNDESLIGI...
907
Shares
USPIO JE NADMAŠITI MESSIJA I RONALDA! NIJE USPIO U BUNDESLIGI I U PRIMERI, ALI U ITALIJI ZATO BRILJIRA!

USPIO JE NADMAŠITI MESSIJA I RONALDA! NIJE USPIO U BUNDESLIGI I U PRIMERI, ALI U ITALIJI ZATO BRILJIRA!

03. 08. 2020 - 22:31
0
Shares

‘Ciro il Grande‘ i ‘Cirissimo‘ naslovi su u talijanskim sportskim medijima nakon što se Ciro Immobile u subotu upisao u povijest s rekordom Serie A za najviše pogodaka jednog igrača u sezoni. Izjednačio je Immobile u Lazijevu porazu od Napolija Higuainov rekord iz 2016. sa 36 pogodaka, a proslavio je i titule najboljeg strijelca Serie A i najboljeg strijelca Europe.

- Iznimno sam sretan i ponosan na ovaj uspjeh, pogotovo kada pogledam gdje i kako sam sve započeo, i kroz što sam sve prošao. Ako stvarno vjerujete, snovi se nekad ostvare. Mogu samo zahvaliti treneru, stožeru i suigračima. Ovaj rekord je za cijelu ekipu - progovorio je nakon za njega posebne večeri Lazijev napadač.

- Isto bih zahvalio navijačima Lazija zbog kojih se osjećam ključnim za ovu momčad. Jako sam ponosan na to. Hoću biti živi primjer da se bilo što može postići ako ne odustaneš.

uspio-je-nadmasiti-messija-i-ronalda-nije-uspio-u-bundesligi-i-u-primeri-ali-u-italiji-zato-briljira

Ponosan sam što imam mjesto u povijesti ovog sporta - dodao je Immobile.

Ključan je za ovaj uspjeh bio njegov nastup protiv Verone u 36. kolu kada je došao do hat-tricka i pobjegao Ronaldu u utrci za individualne nagrade, a približio se Higuainovu rekordu na samo dva pogotka zaostatka.

- Ponesu me emocije kada se sjetim kako su me suigrači dočekali u svlačionici nakon hat-tricka u Veroni. To je čar nogometa - rekao je inspirirani Immobile.
Iza njega je sada uvjerljivo najbolja sezona, i to ne samo individualna. Zanimljivo, 39 pogodaka koje ima ove sezone u svim natjecanjima manje je od 41 gola iz sezone 2017/2018. kada je također bio najbolji strijelac Serie A zajedno s Icardijem, ali čak 8 golova je tada postigao u Europskoj ligi. Ove se sezone može pohvaliti i Superkupom koji je Lazio osvojio u Riyadu protiv Juventusa. Slavili su s uvjerljivih 3:1, iako se Immobile nije upisao u strijelce.

Pravi uspjeh sezone ipak proizlazi iz Serie A, gdje je Lazio nakon dugo vremena poprilično ozbiljno konkurirao za naslov, ali unatoč što su na kraju završili četvrti, osigurali su Ligu prvaka nakon 13 godina čekanja. Srušeni su i rekordi za najduži pobjednički niz i niz bez poraza u klupskoj povijesti, rekordi koje je držala momčad Svena Gorana Erikssona od prije 20 godina.

Immobile je nogometnu karijeru započeo u mlađim uzrastima Juventusa nakon što je impresionirao njihove skaute dok je igrao za lokalni Sorrento.

Unatoč dobroj igri, za seniore nije dobivao previše prilika. Samo je tri nastupa upisao za Bianconere kada bi ušao u drugom poluvremenu umjesto Alessandra del Piera. Juventus ga je odlučio poslati ga na posudbu, pa je u ljeto 2010. otišao u Sienu. Napustio ih je već na zimu zbog slabe minutaže, pa je otišao u Grosetto, gdje se također nije najbolje snašao. Tu se sreća u Immobileovoj karijeri, međutim, okreće, jer u ljeto 2011. odlazi na posudbu u Pescaru s kojom osvaja titulu Serie B kao najbolji strijelac i najbolji igrač lige, i to ispred momčadskih kolega Lorenza Insignea i Marca Verrattija, koji su nam danas također poznati po vrlo zavidnim karijerama.

Nakon te sezone nije više bilo nikakve dvojbe o tome je li Immobile kalibar za Serie A. Po ulasku o elitu prvo igra tihu sezonu s Genoom, ali onda postaje najbolji strijelac Serie A godinu poslije s Torinom. Sljedeće sezone prešao je u dortmundsku Borussiju, gdje nije pronašao poseban uspjeh. Ista mu je sudbina bila i u Sevilli sezonu poslije. Odustao je od europskog sna i vratio se u Torino, gdje je odigrao relativno slabu polusezonu, a onda u ljeto 2016. na vrata kuca Lazio i uzima Immobilea za manje od 10 milijuna eura.

U subotu je završio svoju četvrtu sezonu s klubom i već je zabio 103 ligaška gola za Rimljane, te 125 u svim natjecanjima. Dodao je još dvije titule najboljeg strijelca lige i ušao u elitno društvo s još osam legendi poput Michela Platinija i Giuseppea Meazze. Postao je i prva opcija u vrhu napada talijanske reprezentacije, a po mnogima je 30-godišnji Immobile i najbolji napadač kojeg je Serie A već neko vrijeme imala. Pred njime sada stoje Liga prvaka i Europsko prvenstvo kao prilike da opravda stečeni ugled.

Sport.ba/Jutarnjihr

Učitaj još novosti