03. 08. 2020 - 15:28
NEVJEROVATNE CIFRE Isplivao ugovor koji je Real Madrid ponudio...
907
Shares
NEVJEROVATNE CIFRE Isplivao ugovor koji je Real Madrid ponudio jednom od najboljih napadača današnjice

LEWA JE IPAK ODBIO ZBOG PREDUGOVORA S BAYERNOM

NEVJEROVATNE CIFRE Isplivao ugovor koji je Real Madrid ponudio jednom od najboljih napadača današnjice

03. 08. 2020 - 15:28
0
Shares

Poljski dnevni list Onet Sport objavio je ugovor koji je Real Madrid ponudio Robertu Lewandowskom 2014. godine, odnosno nakon sezone 2013./2014. Spomenuti izvor objavio je fotografije tog ugovora u kojem su neke od brojki koje je Real nudio, a Lewa odbio, nevjerovatne.

Prema onome što je vidljivo iz ugovora koji nikada nije potpisan, Lewandowski je odbio 10 miliona eura bonusa za dolazak u Kraljevski klub te godišnju plaću od 8,6 miliona eura. Ugovor je bio na šest sezona, a da je potpisan, istekao bi ovog ljeta.

Poljakov menadžer Cezary Kucharski otkrio je u razgovoru za poljski medij da je njegov klijent želio postati napadač Real Madrida, ali i da je već postigao dogovor s Bayernom prije nego što je stigla ta ponuda.

"Želio je ići u Real Madrid, ali već je imao predugovor s Bayernom. Ja sam osobno smatrao da je Bayern pravo mjesto za njega jer mu je omogućavao da bude najbolji igrač momčadi", rekao je Kucharski.

Podsjetimo, predsjednik Reala Florentino Perez zaljubio se u Lewandowskog u trenutku kada je Poljak zabio Kraljevskom klubu četiri gola na jednoj utakmici polufinala Lige prvaka. Tada je Lewa još bio napadač Borussije Dortmund te je godinu dana kasnije prešao u redove Bayerna.

Učitaj još novosti