03. 08. 2020 - 12:08
DRAMA U SVIJETU FUDBALA: FIFA se oglasila povodom Infantinovog...
907
Shares
DRAMA U SVIJETU FUDBALA: FIFA se oglasila povodom Infantinovog suđenja

NEGIRAJU SVE ALUZIJE

DRAMA U SVIJETU FUDBALA: FIFA se oglasila povodom Infantinovog suđenja

03. 08. 2020 - 12:08
0
Shares

Svjetska fudbalska organizacija (FIFA) ponovo je na lošem glasu, ovog puta zbog navodnih kriminalnih aktivnosti predsjednika Đanija Infantina (Gianni Infantino), koga čeka suđenje u Švicarskoj.

Infantino se tereti da je direktno uticao na švicarskog državnog tužioca Mihaela Laubera (Michael Lauber).

Slučaj je na kraju proglašen zastarjelim, osumnjičeni su oslobođeni, što je izazvalo sumnju države i pravosuđa pa je Švicarska posle nezavisne istrage došla do čvrstih sumnji da je sve to bilo Infantinijevo i Lauberovo maslo kako FIFA, u slučaju loše presude po tu organizaciju, opet ne bi bila na udaru javnosti zbog koruptivnih radnji.

U međuvremenu, upravo se FIFA oglasila saopštenjem u kojem je rečeno da će Infantino, uprkos procesu koji se bliži, i dalje voditi organizaciju sa predsjedničke pozicije.

- FIFA i njen predsjednik poriču bilo kakvu umiješanost i negira aluzije koje upućuju na to da je predsjednik Infantino pokušao da utječe na državnog tužioca. Predsjednik FIFE će nastaviti da obavlja svoje dužnosti i obaveze koje ima prema organizaciji. U isto vrijeme sarađivat će sa vlastima u Švicarskoj i u cijelom svijetu, kao što je i dosad činio - rečeno je u objavi Svjetske kuće fudbala.

Učitaj još novosti