03. 08. 2020 - 07:45
KAKVA BOMBA IZ ITALIJE Treći najbogatiji čovjek svijeta...
907
Shares
KAKVA BOMBA IZ ITALIJE Treći najbogatiji čovjek svijeta preuzima Milan i navijačima poklanja dva izuzetno skupa poklona - stiže Guardiola i ponajbolji igrač svijeta

ITALIJANSKI MEDIJI TVRDE

KAKVA BOMBA IZ ITALIJE Treći najbogatiji čovjek svijeta preuzima Milan i navijačima poklanja dva izuzetno skupa poklona - stiže Guardiola i ponajbolji igrač svijeta

03. 08. 2020 - 07:45
0
Shares

AC Milan odigrao je sjajno nastavak Serije A i izborio šesto mjesto, što znači da će 'rossoneri' naredne godine igrati Ligu Evrope. Činilo se da Milan neće uopće izboriti Evropu, ali uslijedila su zaista blistava izdanja.

Uz to, sasvim je izvjesno da će Zlatan Ibrahimović ostati stanovnik "San Sira" i naredne sezone, dok je Asmir Begović napustio Milano i vratio se u Englesku.

Sada nam stiže velika vijest - francuski milijarder Bernard Arnault kupuje Milan te ga planirati velikim ulaganjima vratiti u talijanski i evropski vrh gdje 'rossoneri' ne pripadaju već jako dugo.

Iz italijanskih medija dolazi prava 'bomba', prema informacijama dnevnika Il Giornale predsjednik i izvršni direktor LVMH Moët Hennessy – Louis Vuittona, najveće kompanije za luksuznu robu, odlučio je dio svojeg bogatstva uložiti u nogomet.

Bernard Arnault je treći najbogatiji čovjek na svijetu čija je imovina procijenjena na nevjerojatnih 113,1 milijardi dolara, a u sljedećih 12 mjeseci trebao bi preuzeti AC Milan od grupacije Elliott Managment koja posjeduje posrnulog talijanskog velikana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

???????????????????????????? ???????????????? #MilanCagliari #SempreMilan #ThisIsMilan

A post shared by AC Milan (@acmilan) on

Milan je nakon odlaska italijanskog biznismena Silvija Berlusconija proživljavao teške dane, mijenjao vlasnike, a čak i velika ulaganja nisu donijela pomak na rezultatskom planu. I ove godine 'rossoneri' nisu izborili nastup u Ligi prvaka, a zadnji veliki trofej osvojen je 2011. kada je Milan bio italijanski prvak. Od tada traje dominacija Juventusa (devet titula u nizu) na Apeninskom poluotoku, a Milan više nije konkurentan ni u Evropi...

A kada Arnault preuzeme Milan, italijanski mediji tvrde kako će odmah počastiti navijače senzacionalnim transferom te će kupiti napadača Kyliana Mbappea od PSG-a, jer novac njemu nije problem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I LOVE THIS FEELING ???? @psg

A post shared by Kylian Mbappé (@k.mbappe) on

No to nije sve, osim 21-godišnjaka koji je predodređen za Zlatnu lopu, navijači Milana će od francuskog bogataša dobiti još jedan skupi poklon, jer će se milionima pokušati kupiti i trener Manchester Cityja Pep Guardiola. Milan bi se napokon mogao vratiti u igru...

Učitaj još novosti