02. 08. 2020 - 09:24
MUNDO DEPORTIVO DONOSI EKSKLUZIVU Rakitić ima novi klub, sve...
907
Shares
MUNDO DEPORTIVO DONOSI EKSKLUZIVU Rakitić ima novi klub, sve je iznenadio izborom: Dočekat će ga kao KRALJA

VRAĆA SE U SEVILLU?!

MUNDO DEPORTIVO DONOSI EKSKLUZIVU Rakitić ima novi klub, sve je iznenadio izborom: Dočekat će ga kao KRALJA

Sport.ba
02. 08. 2020 - 09:24
0
Shares

Barcelona ima izuzetno razočaravajuću sezonu za sobom, a sve bi mogao spasiti trofej Lige prvaka. Ipak, prvo treba proći Napoli u revanšu (1:1 bilo u Italiji), pa razmišljati o nečem više.

Jedan od igrača koji je itekako utučen je svakako Hrvat Ivan Rakitić. Sjajni veznjak bi ovog ljeta mogao definitivno napustiti Barcelonu i karijeru nastaviti u Sevilli, piše uvijek dobro informisani katalonski list "Mundo Deportivo".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Goku mode activated ⚔️???????? #ivanrakitic #fcbarcelona

A post shared by Ivan Rakitic (@ivanrakitic) on

Naime, hrvatskom reprezentativcu ugovor s Barcelonom ističe sljedećeg ljeta. Mjesecima se nadao da će mu klub možda ponuditi novi ugovor, ali od toga nije bilo ništa. Došao je Frenkie de Jong, ovog ljeta i naš Miralem Pjanić, tu su i Vidal i Riqui Puiq i Rakitić je svjestan da će za njega biti sve manje mjesta u prvoj postavi. Tačnije da bi minutažu mogao dobivai na cjediljku.

"Barcelona na njemu ne želi izgubiti puno novca, ali više nema namjeru raditi bilo što protiv volje takvog džentlmena kakav je zadnjih šest godina bio Rakitić. Ponašao se besprijekorno, čak i kad se njegovo ime vucaralo po medijima u kombinacijama za povratak Neymara. U klubu su jako zadovoljni kako je Rakitić to podnio i neće mu praviti probleme ako ovog ljeta odluči otići", piše Mundo koji tvrdi da će Barcelona pristati na odštetu od deset miliona eura.

To je voljna platiti Sevilla za kojeg Rakitića vežu prekrasne uspomene. Nekoliko puta je rekao da bi u tom klubu želio završiti karijeru, a u Sevillu je upoznao i svoju suprugu Raquel. Ključna osoba u tom transferu bit će sportski direktor Monchi koji se vratio iz Rome u Sevillu i koji je Rakitića doveo na Sanchez Pizjuan iz Schalkea 2011. godine za samo milion i pol eura.

"Rakitić je u odličnim odnosima s Monchijem, a Barcelona nema ništa protiv toga da on pojača Sevillu. Tamo ga pamte kao velikog igrača i kapitena koji ih je vodio do najvećih uspjeha i u ovoj priči će svi biti zadovoljni", piše Mundo.

Podsjećamo, Rakitić je u Sevilli igrao od 2011. do 2014. godine te je u 149 utakmica zabio 32 gola uz 41 asistenciju. Barcelona ga je kupila za 18 miliona eura, a Rakitić joj se odužio s 35 golova i 41 asistencijom u 309 nastupa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

???????????? @optikaanda

A post shared by Ivan Rakitic (@ivanrakitic) on

Je li zaista na pomolu povratak u Andaluziju saznat ćemo vrlo brzo...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti