01. 08. 2020 - 15:45
Zaraženi vozač Formule 1: "Teško mi je, ne znam ni gdje ni...
907
Shares
Zaraženi vozač Formule 1:

Zaraženi vozač Formule 1: "Teško mi je, ne znam ni gdje ni kada sam pokupio virus"

01. 08. 2020 - 15:45
0
Shares

Vozač Formule 1 Sergio Pérez kaže da mu je jako teško pala informacija da je pozitivan na koronavirus, a ovaj član ekipe Racing Point kaže da mu je to bio najtužniji dan u karijeri.

Ovaj vozač u četvrtak je saznao da je pozitivan na virus Covid-19, što će ga spriječiti da se takmiči na Velikoj nagradi Britanije.

screenshot-17

“Jako sam tužan, ovo je definitivno najtužniji dan u mojoj karijeri. Uložili smo mnogo truda da 100 posto spremni dočekamo ovaj vikend, znao sam da imam sjajan bolid i da je tim uradio veliki posao. Mnogo mi je žao što se ovo dogodilo”, rekao je ovaj 30-godišnji vozač.

Dalje, on je rekao da ne zna ni kada ni gdje se zarazio, odnosno da je nakon odlaska u Meksiko i povratka u Evropu poštovao sve protokole.

“Poslije Velike nagrade Mađarske sam privatnim letom otišao u Meksiko da vidim majku, što se i desilo čim je napustila bolnicu. Vratio sam se u Evropu, uz poštivanje svih protokola, a onda sam se zarazio. Ne znam ni gdje ni kada. Nemam nikakve simptome, ovo su teški momenti za mene, ali izaći ću još jači”, poručio je Perez.

Što se tiče njegove zamjene, Nico Hülkenberg će ga mijenjati za utrku u Silverstoneu.

Sport.ba/Sporske

Učitaj još novosti