30. 07. 2020 - 13:24
Vojvodić: Cilj nam je opstanak, mi nismo neko ko može...
907
Shares
Vojvodić: Cilj nam je opstanak, mi nismo neko ko može prijetiti Zrinjskom

ŠEF STRUKE FK OLIMPIK

Vojvodić: Cilj nam je opstanak, mi nismo neko ko može prijetiti Zrinjskom

30. 07. 2020 - 13:24
0
Shares

Nogometaši Olimpika novu sezonu otvorit će gostovanjem kod ekipe Zrinjskog. Povratnici u Premijer ligu BiH tako će odmah na startu ići u goste jednoj od najboljih ekipa u državi.

Šef struke "vukova" Darko Vojdović tvrdi da su pripreme prošle odlično, kao i da se raduje početku Premijer lige BiH.

"Moram reći da smo obavili zasita sjajne pripreme. Na Vlašiću smo imali sjajne uslove, momci su sjajno radili i koristim priliku da im se zahvalim. Pokazali su visok stepen profesionalizma, odlično su se ponašali i ako nastavimo u tom ritmu mislim da smo na dobrom putu da ove godine budemo bitan faktor u Premijer ligi BiH", kazao je Vojvodić pa dodao:

"Mi nismo neko ko može prijetiti Zrinjskom. Oni su višestruki prvaci Bosne i Hercegovine, ozbiljna ekipa, ozbiljni igrači i trener. Ali ako me pitate plašimo li ih se, odgovorno vam kažem niti jednog momenta ih se ne plašimo".

Otkrio je da je cilj Olimpika opstanak u društvu najboljih.

"Naš cilj je opstanak i stabilizacija kluba. Jako je teško kad dođete iz nižeg ranga zadržati premijerligaški status. Bit će uspona i padova, pa će nam trebati strpljenja. Bojim se ako ne budemo imali strpljenja, da ćemo srljati iz greške u grešku. Jednostavno svi zajendo u klubu moramo biti strpljivi. Liga je zahtjevna i s par dobrih rezultata, možete biti gore, ali i s par loših možete biti na dnu tabele", poručio je Vojvodić.

Što se tiče titule prvaka, šef struke Olimpika smatra da ima puno ekipa koje konkurišu za sami vrh.

"U našoj ligi favoriti su uvijek znani. To je svakako Sarajevo koje je odbranilo titulu, Željezničar koji ima dobru ekipu, Zrinjski koji je uvijek sjajan. Tu je i Borac koji je čini mi se nikad jači u svakom pogledu. Dodao bih još i Široki Brijeg i Tuzla City, koji su preboljeli 'dječije bolesti' i mislim da su zreli za nešto više", zaključio je.

 

Učitaj još novosti