28. 07. 2020 - 08:33
U BORBU PRIŽELJKUJU 2011. Jagodić: Nema jačeg protivnika od Zvezde
907
Shares
U BORBU PRIŽELJKUJU 2011. Jagodić: Nema jačeg protivnika od Zvezde

PRIPREMNI MEČ

U BORBU PRIŽELJKUJU 2011. Jagodić: Nema jačeg protivnika od Zvezde

28. 07. 2020 - 08:33
0
Shares

Od Crvene zvezde nema jačeg protivnika na našim prostorima i ovo je najbolja kontrolna utakmica pred ispit na međunarodnoj sceni, rekao je Vlado Jagodić, trener FK Borac, pred današnji prijateljski meč koji njegov tim igra u Beogradu s aktuelnim prvakom Srbije.

Banjalučani se od nedjelje nalaze u Srbiji, a danas će na stadionu "Rajko Mitić", od 19 sati, odmjeriti snage sa "crveno-bijelima", koji, osim dominacije u prvenstvu Srbije (tri vezane titule), mogu da se pohvale i sa dva uzastopna učešća u grupnoj fazi Lige šampiona, gdje su bili daleko od pukog učesnika. Upravo zbog toga ovaj meč će biti sjajna prilika da "crveno-plavi" vide koliko mogu pred ovogodišnje igranje kvalifikacija za Ligu Evrope.

"U ovom trenutku ne može biti ozbiljnija provjera nego ova sa Zvezdom. Ovo je sjajna kontrolna utakmica za kvalifikacije za Ligu Evrope. Kao što sam rekao, od Zvezde nema jačeg protivnika na našim prostorima", izjavio je trener Banjalučana.

On je pohvalio svoje pulene za kompletan rad tokom priprema koje su odradili u Banjaluci i na Zlatiboru te dodao da je tim na pravom putu. Istakao je da njegov tim po povratku u grad na Vrbasu očekuje testiranje na virus korona.

"U četvrtak će kompletna ekipa da uradi kovid test i nadam se da ćemo svi biti negativni. Nadam se da ćemo svi zdravi ući u prvenstvo", rekao je on.

Kada su u pitanju povrede, u ovom trenutku je u utakmici sa Zvezdom neizvjestan nastup Jove Lukića i Đorđa Ćosića.

"Povreda Lukića je sanirana, ali vidjećemo da li će biti u kombinaciji za meč sa Zvezdom. Ćosić je u meču s Rudarom dobio udarac i on je takođe upitan. Imamo 25 igrača ovdje i u ovom trenutku nećemo nikoga forsirati. Čekaju nas četiri takmičenja u sezoni pred nama i sigurno je da će svi dobiti šansu", izjavio je trener ekipe iz Platonove ulice, pišu Nezavisne.

Pred meč sa Zvezdom i zvanično novi član Borca postao je defanzivac Aleksandar Vojnović, koji je potpisao ugovor na dvije godine. Posljednji angažman imao je u Zvijezdi 09, a igrao je još za Rudar Prijedor i Slobodu iz Novog Grada. Već je odigrao i prvi meč za Banjalučane i to prošlog vikenda s Rudar Prijedorom.

"Željeli smo ga i na početku priprema, ali je bilo problema u vezi s raskidom ugovora s njegovim bivšim klubom. Detaljno smo se upoznali s njegovim stanjem i mogu reći da je već sada ravnopravan član ekipe. U duelu s Rudar Prijedorom pokazao je da je igrač na kojeg se može računati", naglasio je Jagodić i najavio dolazak pojačanja na poziciji desnog beka, čime će, po svemu sudeći, biti stavljena tačka na ovaj prelazni rok:

"Imamo kvalitet i dobar izbor igrača pa sam siguran da će i utakmica sa Zvezdom potvrditi sve ovo što govorim."

Pred današnji meč iz Borca su istakli da bi voljeli da im se ponovi 2011. godina, kada su "crveno-plavi" poslije generalne probe s Beograđanima osvojili zasad jedinu titulu šampiona BiH. Podsjetimo, Borac je tada poražen od Zvezde rezultatom 1:2, a tim je takođe s klupe vodio Jagodić.

Učitaj još novosti