27. 07. 2020 - 19:23
KAKO JE PUKLO...JUSUF NURKIĆ SE VRATIO POSLIJE STRAVIČNOG...
907
Shares
KAKO JE PUKLO...JUSUF NURKIĆ SE VRATIO POSLIJE STRAVIČNOG PRELOMA NOGE:  Odmah ušao u OBRAČUN SA RIVALIMA!

KAKO JE PUKLO...JUSUF NURKIĆ SE VRATIO POSLIJE STRAVIČNOG PRELOMA NOGE: Odmah ušao u OBRAČUN SA RIVALIMA!

27. 07. 2020 - 19:23
0
Shares

Jusuf Nurkić je u drugom produžetku meča sa Bruklinom,  marta 2019, doživio prelom obje kosti potkoljenice, i tibije i fibule, pa godinu i četiri mjeseca na njega Portland Trejlblejzersi nisu mogli da računaju.

Sada je nekadašnji saigrač Nikole Jokića iz Nagetsa, koji je i tražio da Denver napusti kada je vidio da srpski centar dobija sve veću šansu u odnosu na njega, ponovo na parketu, ali mu nije dugo trebalo da "zarati" s rivalima.

screenshot-24

U pripremnom meču u Orlandu protiv Toronta, koji je trijumfovao nad Portlandom sa 110:104, "bosanska zvijer" je odlično odigrala - 17 poena, 13 skokova, pet asistencija, dvije "krađe" i dvije blokade".

Ipak, duel sa Reptorsima ostat će upamćen i po Nurkićevom sukobu sa Seržom Ibakom.

Nakon jedne borbe za loptu pod košem, Jusuf Nurkić je najprije laktom, i to nehotice, zakačio suparnika, ovaj pomalo nesportski ušao u raspravu krenuvši da ga odgurne, na šta ga je Nurkić udario po šaci, što se prilično čulo u ionako tihoj atmosferi bez publike, kako će se i odvijati završnica NBA sezone:

Ibaka je tada poželio i nešto više od ovog okršaja, ali su ostali akteri susreta brzo smirili pomenutu dvojicu, pa je meč priveden kraju bez "druge runde".

Podsjetimo, u Orlandu će 22 NBA ekipe koje su izborile odnosno imaju šanse da u predviđenih osam "kola" odu u plej-of, najprije odigrati po tih osam utakmica, a onda na istom mjestu, u izolaciji od ostatka planete, kreće plej-of najjače košaraške lige na svijetu.

U prethodnom doigravanju, Portland je bez Nurkića u sedam mečeva polufinala Zapadne konferencije eliminisao ekipu Denver Nagetsa, ali je onda poklekao protiv Golden Stejta, koji je zatim u borbi za titulu izgubio od Toronta.

Sport.ba/Blic

Učitaj još novosti