25. 07. 2020 - 19:47
MARIJA ŠARAPOVA O PAKLU DOPING SKANDALA, ON JOJ JE NAMJESTIO...
907
Shares
MARIJA ŠARAPOVA O PAKLU DOPING SKANDALA, ON JOJ JE NAMJESTIO SVE:

MARIJA ŠARAPOVA O PAKLU DOPING SKANDALA, ON JOJ JE NAMJESTIO SVE: "Ruski ljekari su savjetovali mog oca, ja sam..."

25. 07. 2020 - 19:47
0
Shares

Bivša ruska teniserka Marija Šarapova prisjetila se kako je došlo do toga da 15 mjeseci ostane bez tenisa zbog kazne od strane antidoping agencije. 

Ruskinja je čak 10 godina koristila supstancu meldonijum za koju se ispostavilo kasnije kako je zabranjena oko čega je i ispao problem te 2016. godine. 

marija-sarapo

- Tog jutra sam se probudila i osjećala kao da se spremam za meč. Vrlo je teško misliti o tome da moraš da se suočiš sa svijetom i kažeš da si zaje*ao sve - prisjetila se Šarapova, a prenosi RT.

Ona je otkrila kako joj je njen otac, na preporuku ruskih ljekara, rekao da koristi tu supstancu. 

- Kad sam bila mlađa, vidjela sam da sam lošeg zdravlja i otac je tražio ličnog ljekara u Rusiji. Iako smo živjeli u Americi, on je mislio da je bezbjednije da priča sa Rusom, ali taj ljekar nije imao iskustva sa sportistima. Izveo je mnogo testiranja i sastavio spisak lijekova koji bi se mogli uzeti i problemi koje sam imala od 2006, rekao je da će nestati sa mildronatom, koji se u Rusiji uzima kao aspirin - objasnila je Šarapova.

marija-sarapova

Zabranu igranja tenisa teško je podnijela i nije joj bilo lako da se vrati tog aprila 2017. godine. 

- Moja majka je tada nedeljama spavala kod mene, da bih imala društvo. Otac je takođe često bio tu da ništa ne bi pošlo po zlu, da ne bih počela da krivim druge. Moraš da preuzmeš kontrolu i znaš da si napravio glupost - kaže Šarapova.

marija-sara

U tom periodu bila je veoma ranjiva. 

- Poslije svoje žalbe sam se osjećala slobodno. Sud se nije saglasio sa ITF-om jer ja nisam krila da uzimam meldonijum - istakla je Šarapova.

Sport.ba/Kurir

Učitaj još novosti