24. 07. 2020 - 14:55
ODLUKA ATP NA ŠTETU ĐOKOVIĆA: Niko ga nikad nije porazio na...
907
Shares
ODLUKA ATP NA ŠTETU ĐOKOVIĆA: Niko ga nikad nije porazio na ovom turniru, A EVO ŠTA SE SAD DESILO

ODLUKA ATP NA ŠTETU ĐOKOVIĆA: Niko ga nikad nije porazio na ovom turniru, A EVO ŠTA SE SAD DESILO

24. 07. 2020 - 14:55
0
Shares

Posle VTA koji je otkazao sve ženske turnire u Kini, a koji su bili zakazani za jesen ove godine, sa istom informacijom se oglasio i ATP.

Otkazivanje teniskih turnira jeste posljedica odluke kineske Vlade da zbog pandemije korona virusa otkažže sve međunarodni sportske događaje do kraja 2020.

Iz ATP kalendara otpali su azijski masters 1.000 u ŠŠangaju, turnir serije 500 u Pekingu i jošš dva turnira iz serije 250.

Naime, poznato je da se Novak Đoković sjajno osjeća na kineskom betonu i da publika ima sjajan odnos prema njemu. Kada se pomešaju te dvije supstance, kao što se dešava na Australijan openu gdje je apsolutni rekorder sa sedam titula, on je gotovo nepobjediv.

U Pekingu i bukvalno je u karijeri nikada nije izgubio ni meč! Ima 29 trijumfa i šest titula u prestonici Kine, u Šangaju ima 34 trijumfa, pet poraza i četiri titule! Dakle, ozbiljno bi ova odluka mogla da utiče na srpskog asa.

U sadašnjem okvirnom kalendaru ATP tura za 2020. preostalo je 13 turnira, uz završni Masters u Londonu.

Sezona bi trebalo da se nastavi mastersom 1.000, koji će umesto u Sinsinatiju da se održi u Njujorku od 20. avgusta kao uvertira za US Open..

Učitaj još novosti