23. 07. 2020 - 14:17
Šta se dešava sa Hajrovićem i Dilaverom? Situacija je...
907
Shares
Šta se dešava sa Hajrovićem i Dilaverom? Situacija je zabrinjavajuća

Šta se dešava sa Hajrovićem i Dilaverom? Situacija je zabrinjavajuća

23. 07. 2020 - 14:17
0
Shares

Dolaskom novog-starog trenera Zorana Mamića, svlačionica Dinama doživjet će totalni redizajn.

Strategija kluba jest da u njoj bude najviše 22 igrača i tri golmana. Neće više biti gomilanja igrača, velikih brojki neposrednih proizvođača. Čeka se petak, posljednje kolo HNL-a, završetak prvenstva, kako bi se nakon toga definitivno donijele sve odluke. Uvijek su, naravno, moguće promjene, preokreti, teško da bilo koji klub, pa i oni najveći, mogu svoje vizije i ideje ispuniti do kraja, u stopostotnom obujmu.

Kako sada stvari stoje, sljedeće sezone u plavom dresu više nećemo gledati Izeta Hajrovića, Francoisa Moubandjea i Emira Dilavera. Također, neće se vratiti niti Ivo Pinto s posudbe, a odlazi i Marko Lešković, koji se oporavio od povrede, ali jasno je da vjerojatnim dolaskom Sigalija i dolaskom Stefana Milića njegove dionice padaju i teško da bi dobio priliku, pišu Sportske novosti.

Neizvjesna je situacija s Amerom Gojakom i Lovrom Majerom, ali i taj dvojac je u ovom trenutku bliže odlasku nego ostanku. Gojak je praktički na izlaznim vratima, ima konkretnih ponuda koje bi u konačnici trebale biti realizirane. Majer se pak nije uspio nametnuti, pa se za njega također traži izlazna strategija, jer on jednostavno više ne može ostati u ovom statusu, on je boravkom u Dinamu samo izgubio. Bio je bolji igrač kad je dolazio iz Lokomotive, nego što je sad. Dakle, ako se ova priča o odlascima ostvari, Dinamo bi ostao bez sedmorice nogometaša!

To je, dakle, zaista ogromno provjetravanje svlačionice. Kako će se dogoditi raskidi ugovora s tim igračima ostaje za vidjeti…

A ko će doći u plave dvore? Sigurno se vraća Luka Menalo s posudbe u ljubljanskoj Olimpiji. Iz Lokomotive stiže Lirim Kastrati, a još se ne zna hoće li doći i Fran Karačić, s obzirom da, kako sada stvari stoje, ostaju Moharrami i Stojanović, pa nema potrebe gomilati ljudstvo na desnom boku. S obzirom na odlazak Moubandjea, spominje se mogući povratak Josipa Pivarića, kojemu je istekao ugovor s kijevskim Dynamom. Također, najavljuje se i dolazak još dvojice kvalitetnih veznih igrača.

Naravno, ovaj prijelazni rok što slijedi bit će specifičan zbog aktuelne situacije, moguće su mnoge zavrzlame, preokreti, neočekivani potezi. Valja još malo pričekati, ali ovo je recimo skica redizajna Dinamove ekipe koju će potpisati Zoran Mamić, koji je jučer i službeno inauguriran kao novi trener za sljedeće razdoblje.

Učitaj još novosti