09. 08. 2020 - 16:57
Najjači čovjek na svijetu dnevno pojede 10 hiljada kalorija....
907
Shares
Najjači čovjek na svijetu dnevno pojede 10 hiljada kalorija. Evo kako to izgleda, zanijemit ćete

PLANINA JE PRAVA ZVIJER

Najjači čovjek na svijetu dnevno pojede 10 hiljada kalorija. Evo kako to izgleda, zanijemit ćete

09. 08. 2020 - 16:57
0
Shares

Planina iz serije Game of Thrones u stvarnom životu je pravi div. Glumac Hafthór Björnsson težak je 202 kilograma i u danu pojede 10 hiljada kalorija. Stoga ne čudi da je treći put zaredom okrunjen kao najjači čovjek na svijetu.

Na svom YouTube kanalu otvoreno je progovorio o svom režimu i kako zadovoljava apetit tokom putovanja.

“Uglavnom je isto kao i kad sam kod kuće. Moj savjetnik za nutricionizam Stan Efferdings brine se da mi serviraju svježe meso u hotelsku sobu. Hladnjak je uvijek pun mrkve i jaja pa jedem po zadanom rasporedu”, otkrio je.

Dan počinje doručkom u 7 ujutro. On uključuje šest jaja, slaninu i tost. Nakon toga uzima dnevnu dozu vitamina i odlazi u desetominutnu šetnju koja mu pokreće probavu prije nego što otprilike dva i pol sata kasnije uslijedi drugi obrok. Oko 9:30 jede tanjur riže i špinata, meso bizona i piletinu. Onda trenira na traci za trčanje, a glavni mu je cilj održati mišićnu masu pa se prima i utega.

Nakon intervjua i fotografiranja ponovno slijede obrok, koji se uglavnom sastoji od mesa bizona i riže, te polusatni odmor.

Četvrti obrok u danu sastoji se od mrkve, riže, steaka, špinata, jaja i pileće juhe. Ponovno odlazi u šetnju, a nakon toga ponavlja posljednje jelo s menija.

Dan najčešće završava jajima, pilećim krilcima, prženim krumpirićima, steakom, mrkvom i špinatom.

“Svoje tijelo tretiram kao novi automobil. Posvećujem mu pažnju da bi dugoročno dobro radilo”, zaključio je.

Učitaj još novosti