19. 07. 2020 - 15:01
IHF proglasio najboljeg rukometaša i rukometašicu u 2019. godini
907
Shares
IHF proglasio najboljeg rukometaša i rukometašicu u 2019. godini

Danski rukometni golman Niklas Landin i kapitenka norveške reprezentacije Stine Bredal Oftedal

IHF proglasio najboljeg rukometaša i rukometašicu u 2019. godini

19. 07. 2020 - 15:01
0
Shares

Danski rukometni golman Niklas Landin (31) i 28-godišnja kapitenka norveške reprezentacije Stine Bredal Oftedal proglašeni su za najboljeg rukometaša i rukometašicu 2019. u izboru Međunarodne rukometne federacije (IHF).

Oboje su po prvi put osvojili ovu prestižnu nagradu.

Stine Bredal Oftedal, Yvette Broch - Stine Bredal Oftedal Photos ...

(Zimbio)

Landin je svoju nagradu zaslužio kao kapiten danske reprezentacije i najbolji golman Svjetskog prvenstva na kojem su Danci prvi put osvojili zlatnu medalju te braneći gol njemačkog Kiela koji je u prekinutoj sezoni ponovno osvojio domaći naslov prvaka i bio vodeća ekipa u svojoj grupi Lige prvaka.

Norveška kapitenka Stine Bredal Oftedal svoju je reprezentaciju predvodila do četvrtog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Japanu, a ekipu mađarskog Gyora vodila do obrane naslova evropskih prvakinja.

Niklas Landin - Niklas Landin Photos - THW Kiel v Orlen Wisla ...

(Zimbio)

Za najboljeg trenera rukometaša izabran je danski selektor i strateg njemačkog Rhein-Neckar Loewena Nikolaj Jacobsen, dok je najbolji trenerom rukometašica proglašen francuski stručnjak Emmanuel Mayonnade koji je nizozemsku reprezentaciju doveo do naslova svjetskih prvakinja, a rukometašice Metza do naslova francuskih prvakinja i Final Foura Lige prvakinja.

(Sport.ba/Sport.centar)

Učitaj još novosti