19. 07. 2020 - 07:47
Reprezentativac Srbije pred prelaskom u Igokeu
907
Shares
Reprezentativac Srbije pred prelaskom u Igokeu

Stefan Birčević

Reprezentativac Srbije pred prelaskom u Igokeu

19. 07. 2020 - 07:47
0
Shares

Doskorašnji košarkaš Partizana Stefan Birčević veoma je blizu prelaska u Igokeu, kako prenosi Sport klub.

Aktuelni reprezentativac Srbije (nalazi se i na spisku selektora Igora Kokoškova objavljenom prošlog mjeseca) ipak kaže da prvo mora razrješiti situacija sa crno-bijelima prije pregovora sa drugim klubovima.

Tridesetogodišnji igrač se među crno-bijele vratio prošlog ljeta iz Bona. U ABA ligi je imao učinak od 5,9 poena i 1,7 skokova, dok je u Eurocupu prosječno bilježio 5.7 poena i 2.9 skokova.

Birčević u Partizanu, Janković u Atini | Novosti.RS

(Novosti)

“Prvo mora da se riješi situacija sa Partizanom. Crno-bijeli su raskinuli ugovor, moraju da se poštuju neke odredbe iz tog ugovora. Ima zainteresovanih, ali o tome detaljnije tek kada postanem slobodan igrač“, kaže Birčević za Sport klub.

Krilni centar je karijeru počeo u Metalcu iz Valjeva, a igrao je još u Radničkom iz Kragujevca, Estudiantes, Partizanu, Istanbul BB, Banvitu i Bonnu.

Sa Partizanom je osvojio Kup Radivoja Koraća 2020, dok je sa reprezentacijom bio srebrni na Olimpijskim igrama 2016, Svjetskom prvenstvu 2014. i Evropskom šampionatu 2017.

Prije Birčevića, u ekipu aktuelnog prvaka BiH stigli su Anatabia Waller, Edin Atić, Jackie Carmichael, Stefan Fundić, Marko Jošilo i Anthony Clemmons.

(Sport.ba/Sport.centar)

Učitaj još novosti