16. 07. 2020 - 12:34
Austrijanci bijesni zbog bosanskog čuda od djeteta: Nažalost,...
907
Shares
Austrijanci bijesni zbog bosanskog čuda od djeteta: Nažalost, nosi dres BiH…

Austrijanci bijesni zbog bosanskog čuda od djeteta: Nažalost, nosi dres BiH…

16. 07. 2020 - 12:34
0
Shares

Austrijski “Laola1” donio je veliku analizu najvećih nadolazećih supertalenata iz pogona Red Bull Salzburga i njihovih filijala.

Među njih pet našao se i naš Amar Dedić (17) kojeg je nedavno Zvjezdan Misimović svrstao među tri najveća talenta bh. fudbala uz Amera Gojaka i Ermedina Demirovića.

Dedić je prve korake napravio u Sturmu, nakon čega ga još u 12. godini života pod svoja krila dovodi Red Bull Salzburg.

Iako ima tek 17 godina Red Bull Salzburg ga je ove sezone poslao u svoju filijalu u drugoj austrijskoj ligi FC Liefering. Dedić je u seniorskoj konkurenciji ove sezone odigrao čak 31 utakmicu i još zabio dva gola i dva puta asistirao.

“Amar Dedić je jedan od rijetkih kompletnih bekova koji mogu igrati i u odbrani i u napadu, a koji je ispunio visoke standarde Red Bull Salzburga. Njegova prednost leži u njegovoj fizičkoj snazi, pa kao desni bek često se nađe i na lijevoj strani. Iako je mlad, izuzetno je snažan u duelima, a mogućnost da precizno dodaje i tokom sprintova pokrenula je više kontranapada njegove ekipe ove sezone. Izuzetno precizno dodaje, a rijetko se dovodi u rizična dodavanja. iako je rođen u Grazu, ovaj snažni 17-godišnjak nažalost od 2016. nosi dres Bosne i Hercegovine i tamo spada među najveće talente u državi. Zato ga vjerovatno nikada nećemo vidjeti u dresu Austrije.” navodi Laola1.

Učitaj još novosti