15. 07. 2020 - 23:39
Topnici tri puta pucali i dva puta zabili, Redsi ostali bez...
907
Shares
Topnici tri puta pucali i dva puta zabili, Redsi ostali bez famozne stotke

PREMIERSHIP

Topnici tri puta pucali i dva puta zabili, Redsi ostali bez famozne stotke

15. 07. 2020 - 23:39
0
Shares

Posljednju utakmicu na današnjem rasporedu u Premier ligi odigrali su Arsenal i Liverpool. Utakmica je završila rezultatom 2:1, a strijelci pogodaka bili su Lacazette (32') i Nelson (44') kod gostiju, dok je za goste precizan bio Mane (20')

U privih 45 minuta gledali smo jednu pravu malu dominaciju Redsa koji su u samom početku utakmice djelovali jako odlučno da danas dođu do nova tri boda.

Prvu pravu priliku vidjeli smo u 13. minuti kada je dobro pucao Firmino, ali u toj nesretnoj minuti lopta nije htjela u mrežu te ju je zaustavila vratnica.

Nastavili su gosti pritiskati, a nagradu za bolje otvaranje utakmice dobili su u 20. minuti. Mane je bio strijelac, Robertson asistent, a bila je to jedna školska akcija kakvu smo u Kloppovoj momčadi vidjeli nebrojeno puta u posljednjih nekoliko sezona – 0:1

Liverpool je nastavio biti bolji, ali onda, praktički ni iz čega, domaćin se vraća. Grubo je pogriješio najbolji branič svijeta Virgil Van Dijk, njegovu „asistenciju“ koristi Lacazette koji krade loptu, zaobilazi Alissona i mirno posprema loptu u mrežu – 1:1

Taj pogodak kao da je malo presjekao goste koji više nisu bili toliko sigurni u sebe, a neposredno prije odlaska na predah, Topnici su u potpunosti okrenuli utakmicu.

Nakon greške Van Dijka, sada je „poklon bon“ Arsenalu uručio i Alisson. Njegovo kratko dodavanje u situaciji kada je Arsenal bio u visokom presingu pročitao je strijelac prvog pogotka, nakon čega proigrava Nelsona koji iz blizine vara Brazilca za veliko slavlje Mikela Artete – 2:1

S tim rezultatom otišlo se i na predah.

U nastavku utakmice, Liverpool je bacio sve karte u napad.

Gosti su napadali, djelovalo je kao da previše žele taj izjednačujući pogodak, ali do njega nikako nisu uspijevali doći. Salah je propustio dvije jako dobre prilike, prvu u 55., a onda i drugu u 70. minuti, a Redsi su navikli da Egipćanin iz takvih pozicija i prilika zabije čak i zatvorenih očiju.

Do kraja utakmice Topnici su se nastavili braniti, statistika je bila uvjerljivo na strani gostiju, a najbolju priliku za izjednačenjem propustio je Mane u 86. minuti.

S ovim porazom Liverpool je izgubio mogućnost da sezonu zaključe sa sto osvojenih bodova u Premier ligi, dok je Arsenal došao na tri boda od šestoplasiranog Wolverhamptona koji će prema trenutnom poretku dogodine u kvalifikacije za Europsku ligu.

U sljedećem kolu Arsenal ide u goste kod Aston Ville, dok Liverpool na domaćem terenu dočekuje Chelsea.

Učitaj još novosti