14. 07. 2020 - 23:17
Real moli navijače da se ne okupljaju kako bi proslavili titulu
907
Shares
Real moli navijače da se ne okupljaju kako bi proslavili titulu

MADRID

Real moli navijače da se ne okupljaju kako bi proslavili titulu

14. 07. 2020 - 23:17
0
Shares

Fudbalski klub Real apelovao je danas na svoje navijače da se ne okupljaju na uobičajenim mjestima za proslave u Madridu ako taj klub osvoji titulu prvaka. Taj apel uslijedio je dan nakon što je Real pobijedio Granadu sa 2:1 i prišao na samo dva boda od svoje prve titule u posljednje tri godine. Trijumf protiv Villarreala u četvrtak će biti dovoljna Realu da osigura 34. titulu.

Real ima četiri boda više od drugoplasirane Barcelone dva kola prije kraja šampionata.

"Svi smo svjesni teške situacije koju proživljavamo i napora koji se ulažu u cijelom društvu kako bi se suzbio uticaj pandemije korona virusa. Fudbal također igra svoju ulogu u tome i uz pomoć svih smo uspjeli da nastavimo takmičenje u izuzetno složenim okolnostima", naveo je Real.

"Svi mi moramo dati svoj doprinos, kao što je to bio slučaj do sada, i pokazati najveću odgovornost da izbjegnemo rizik od zaraze", dodaje se u saopštenju Reala.

Klub je naveo i da igrači također neće posjećivati mjesta za proslave u prijestonici Španije.

"Real unaprijed zahvaljuje članovima i navijačima na razumijevanju. Sav trud i rad koji su uložili naši igrači, stručni štab i klub u postizanju tog mogućeg uspjeha, uložen je s ciljem da trijumf podijelimo s našim navijačima, ali svjesni smo da nas trenutna situacija obavezuje da maksimizujemo sve potrebne mjere predostrožnosti", naveo je Real.

Klub je istakao i da je njegova dužnost bila da izda ovaj apel jer "svaki mogući trijumf koji uključuje naš tim ne smije biti veliki korak unazad u bitki koju svi vodimo protiv pandemije".

Španija je bila jedna od najteže pogođenih zemalja zbog pandemije korona virusa sa gotovo 250.000 potvrđenih slučajeva i više od 28.000 smrti.

Barcelona je osvojila titulu prvaka Španije u osam od posljednjih 11 sezona, uključujući posljednje dvije. Real je posljednji put podigao pehar prvaka 2017. godine.

Učitaj još novosti