14. 07. 2020 - 20:05
Baka Slišković: Rado bih se vratio u BiH!
907
Shares
Baka Slišković: Rado bih se vratio u BiH!

NEKADAŠNJI BH. SELEKTOR

Baka Slišković: Rado bih se vratio u BiH!

14. 07. 2020 - 20:05
0
Shares

Gost u novom podcastu televizije Sportklub bio je legendarni igrač i trener Hajduka, Blaž Slišković. U emisiji je Baka govorio o njegovom, ali i današnjem vremenu u klubu s Poljuda, o odnosima s Dinamom, o Zdravku Mamiću i o koječemu drugom. Ovo su neki od njegovih najzanimljivijih odgovora.

- Pogledao sam skoro pa cijeli derbi. Meni se utakmica svidjela, malo je nezgodno veličati pobjedu Hajduka zbog okolnosti. S jedne strane Hajduk nakon niza loših rezultata želio je pokazati jedan dobar nogomet, dobar rezultat, kvalitetu. Dinamo s druge strane je osigurao naslov i ušli su manjeg motiva nego Hajduk, koji je zasluženo dobio utakmicu. Iako mnogi će reći što bi bilo da Gojak nije dobio crveni, ali na Hajdukovu pobjedu nema mrlje, konstatira Slišković.

Trenutno radi u Hong Kongu, a kaže da bi se rado vratio u BiH. Ovako je komentirao ostavku Hajdukova predsjednika Marina Brbića:

- Radi se o moralnoj odluci jer nisi napravio nešto što si obećao. Druga je stvar hoće li Nadzorni odbor to prihvatiti ili ne. To je stvar za pohvalu i mislim da bi mnogi tako trebali reagirati, a ne uporno počinjati ono što nismo smjeli - rekao je Slišković.

Stanje u Dinamu nije najbolje, a Baka je našao usporedbu s njegovim vremenom u Hajduku.

- Možemo se slagati ili ne s braćom Mamić, ali je činjenica da je Dinamo u zadnjih 10 godina devet puta bio prvak, da je igrao skupine Lige prvaka, a da je Dinamo igrao ligu za bedaka kad sam ja vodio Hajduk. Zdravko Mamić tad je rekao da se to više nikad neće ponoviti, i nije. Bjelica? Onaj tko te plaća, odlučuje o tvojoj sudbini. Nije tako samo u nogometu, morate se s tim nositi. Naravno da sam kao trener na strani Bjelice, ali gledam stvari realno. Ne želi me klub plaćati? OK, idem na drugu stranu. Sad treba vidjeti hoće li Dinamo biti kakav je bio prošle godine ili lošiji. Ne možemo znati, analizira Baka.

Možda se jednom i vrati u HNL.

- Nikad ne reci nikad, apsolutno je sve otvoreno i moguće. Moj posao se isto radi u Gracu, Zagrebu, Parizu. Vidjet ćemo, zaključio je Slišković.

Učitaj još novosti