14. 07. 2020 - 15:39
Svjetski skandal: Nije želio voditi ekipu jer su igrači...
907
Shares
Svjetski skandal: Nije želio voditi ekipu jer su igrači zaraženi koronavirusom, pa dobio otkaz

Svjetski skandal: Nije želio voditi ekipu jer su igrači zaraženi koronavirusom, pa dobio otkaz

14. 07. 2020 - 15:39
0
Shares

Treneru albanskog Partizaija Adolfu Sormaniju čelnici kluba uručili su otkaz jer je odbio da vodi ekipu.

Italijanski strateg, zajedno sa svojim pomoćnicima Giovannijem Mazzellom i Gabriele Facciom nije želio da sjedi na klupi na meču proitv Tirane jer je nekoliko igrača njegovog tima pozitivno testirano na korona virus.

screenshot-30

Naime, ta informacija javno je saopštena pred početak utakmice, pa 54-stručnjak i njegovi saradnici nisu željeli da svoje zdravlje dovode u potencijalnu opasnost.

Kako javljaju albanski mediji, zbog te odluke njima trojici je odmah poslije meča koji je odigran u petak uručen otkaz, prenosi Blicsport.

Ono što čitavaoj priči daje novu dimenziju, je činjenica da je četvrti član ove ''italijanske struke'' Renaldo Calari pristao da izađe na teren. On je predvodio ekipu koja je na ovom meču stigla do boda (1:1) i jedini je koji će ostati u klubu i u preostala tri kola albanskog prvenstva predvodiće Partizani.

Inače, Sormiano je drugi mandat u Partizaniju otpočeo u januaru ove godine, a prije toga u karijeri je vodio Vejle, Wuhan, Sudtirol, Watford gdje bio pomoćni trener, kao i mlađe kategorije Napolija i Juventusa.

 

Sport.ba/Oslobođenje

 
Učitaj još novosti