14. 07. 2020 - 12:59
ON JE NAJKRUPNIJI FUDBALER U ENGLESKOJ, IZ BENČA DIŽE 200...
907
Shares
ON JE NAJKRUPNIJI FUDBALER U ENGLESKOJ, IZ BENČA DIŽE 200 KILOGRAMA: Nije težak ni IZBLIZA koliko mislite

ON JE NAJKRUPNIJI FUDBALER U ENGLESKOJ, IZ BENČA DIŽE 200 KILOGRAMA: Nije težak ni IZBLIZA koliko mislite

14. 07. 2020 - 12:59
0
Shares

Adebajo Akinfenva je u utorak po prvi put postao Čempionšip igrač, a do tada je uglavnom igrao za klubove u trećoj ligi Engleske. 

Ipak, on je sve samo ne običan fudbaler. Daleko je najkrupniji fudbaler na Ostrvu, ali bi se mnogi frapirali kada bi čuli da je težak "tek" - 105 kilograma.

screenshot-51

Djeluje kao da ima barem dvadeset kilograma više, ali je više nego očigledno da su to uglavnom mišiči.

Naime, ovaj napadač iz benča diže 200 kilograma, dakle dva puta više od svoje težine.

screenshot-52

- Uvijek sam bio velik. I moja braća su takva. Izašli smo iz dobre kuće. Jedino mi smeta što su me u igricama napravili previše sportim. Pisao sam i tražio da me ubrzaju, ali... Ne možeš imati sve - rekao je kroz šalu Akinfenva za britanski "Telegraf".

Pokušali su da ga preusmjere na ragbi gde bi snaga još više došlo do izražaja, ali je njegova ljubav bila samo i isključivo fudbal:

- Mislim da imam ruku kao Džon Teri nogu. Ne mogu da zamislim da igram protiv nekog ko je veći od mene. Sviđa mi se što sam najveći na terenu.

screenshot-53

- Potrebno je mnogo napornog rada i posvećenosti. Svi profesionalci su amateri koji su istrajali. To govorim i djeci koja su građena kao ja. Nemojte da dozvolite da vas ubijede da ne možete da uspijete zbog veličine. Ako radiš na tehnici i kondiciji možeš! Mene su tjerali da prestanem da dižem tegove, ali to je nešto u čemu uživam - rekao je Akinfenva.

Čuveni menadžer Ijan Holovej je 2016. godine rekao za Akinfenvu da izgleda kao da je pojeo brata blizanca. Tada smo otkrili da ovaj prekaljeni as i te kako zna da se našali, pa je snimio parodiju i to je naišlo na oduševljenje mnogih:

Sport.ba/Telegraf

Učitaj još novosti