13. 07. 2020 - 19:42
ODLUKA KOJA ĆE PROMIJENITI FUDBAL- MANČESTER SITIJU UKINUTA...
907
Shares
ODLUKA KOJA ĆE PROMIJENITI FUDBAL- MANČESTER SITIJU UKINUTA KAZNA: Pobijedili UEFA!

ODLUKA KOJA ĆE PROMIJENITI FUDBAL- MANČESTER SITIJU UKINUTA KAZNA: Pobijedili UEFA!

13. 07. 2020 - 19:42
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

UEFA je prije pet mjeseci izbacila Manchester City iz Europe na dvije godine i kaznila ga s 30 milijuna eura zbog kršenja financijskog fair-playa, a sada je Međunarodni sud za sportsku arbitražu promijenio odluku i presudio u Cityjevu korist nakon žalbe.

screenshot-4

To znači da će City sljedeće sezone ipak igrati u Ligi prvaka. Novčana kazna smanjena je s 30 milijuna eura na 10 milijuna eura.

"Većina navodnih kršenja pravila za koje je City optužen nije utvrđena ili je zastarjela. Optužbe u vezi ometanja istrage su tu manje bitne i smatramo da nije prikladno zbog toga zabraniti sudjelovanje klubu u Uefinim natjecanjima. Smatramo da je prikladno smanjiti početnu kaznu Uefe za dvije trećine, tj. na 10 milijuna eura", objavio je Sportski arbitražni sud.
Uefa: Upumpavali su novac zaobilazeći pravila Uefe i nisu surađivali u istrazi

screenshot-2

Uefa je ranije optužila City da je zaobilazio pravila kada je u pitanju poslovanje sa sponzorima povezanim s vlasnicima kluba. Football Leaks je u suradnji s njemačkim Spiegelom objavio dokumente prema kojima se može zaključiti da je City pokušao zaobići neka Uefina pravila te da je dobivao financijske injekcije od investitorske kompanije iza koje stoje Ujedinjeni Arapski Emirati. Novac je upumpavan kroz sponzorske ugovore s kompanijama kao što je Etihad, glavni sponzor kluba. Uefino sudsko vijeće je također utvrdilo da, uz to što je kršio propise od 2012. do 2016. godine, Manchester City nije ni surađivao u istrazi ovog slučaja.

manchester-city-nece-biti-izbacen-iz-lige-prvaka

Manchester City je kroz englesko prvenstvo drugim mjestom osigurao nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone. U ovoj sezoni City je u osmini finala tog natjecanja i najveći je favorit za titulu europskog prvaka.

Sport.ba/Index

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti