13. 07. 2020 - 09:23
OTKRIVENO KO JE ČOVJEK KOJI JE NATJERAO NEUERA DA PJEVA...
907
Shares
OTKRIVENO KO JE ČOVJEK KOJI JE NATJERAO NEUERA DA PJEVA USTAŠKE PJESME! On

TONI TAPALOVIĆ

OTKRIVENO KO JE ČOVJEK KOJI JE NATJERAO NEUERA DA PJEVA USTAŠKE PJESME! On "truje" Nijemca i tjera ga da pjeva Thompsona!

13. 07. 2020 - 09:23
0
Shares

Jedan od najboljih golmana svijeta, Manuel Neuer, boravi trenutno na dalmatinskom primorju, uživa, ali i privlači veliku pažnju javnosti kako u regionu tako i u domovini.

Prvih dana privlačio je veliku pažnju Hrvata, a onda je zapjevao pjesmu "Lijepa li si" Marka Perkovića Thompsona, inače poznatog po veličanju ustaštva.

SJAJNI GOLMAN IZLOŽEN ŽESTOKIM KRITIKAMA U DOMOVINI NAKON ŠTO JE SPOMINJAO 'HERCEG BOSNU' Neuer odlučio odgovoriti, izgovorio je samo ovu rečenicu

Uslijedile su brojne kritike za slavnog čuvara mreže iz domovine, a tamošnji mediji posvetili su veliku pažnju Neuerovom pjevanju.

Na snimku koji je uzburkao strasti u regionu, pored golmana Bayerna nalazi se legenda hrvatskog fudbala, bivši golman i sadašnji trener čuvara mreže Bayerna Toni Tapalović. Hrvatski mediji tvrde da je upravo on glavni krivac što se Neuer našao u našem komšiluku, a vjerovatno i jedan od najzaslužnijih za to što zvijezda Bayerna pjeva kontraverznu Thompsonovu pjesmu. 

2276355-screenshot-3-ff

FOTO: REUTERS

Za one koji ga baš i ne poznaju, Tapalović je fudbalsku karijeru započeo u ranim godinama, a već 1986. igrao je za mlađe uzraste gelsenkirhenske Fortune. S 10 godina prelazi u mladu ekipu Schalkea, a od 1999. povremeno igra i za amatersku ekipu istog kluba. Profesionalni ugovor dobio je tek za dvije godine zbog povrede meniskusa na koljenu sredinom 1999.

Krajem 2001. odlazi u Bochum, gdje ostaje pod ugovorom do 2004. U oba bundesligaša nije odigrao niti jednu utakmicu u Bundesligi. 2004. prelazi u KFC Erdingen u zapadnoj Regionaligi, gdje ostaje do 2005., odigravši 26 utakmica za taj klub. 

Od 2005. Tapalović postaje igrač Kickers Ofenbacha, ali nije ni debitovao, pa se 2006. vraća u Schalke. Nakon odlaska Francka Rosta 2007., ponovo je bio u sastavu za profesionalnu ekipu.

2010. potpisuje s bundesligašem Mainzom, za čiju je rezervnu ekipu igrao, vrativši se tako ponovo u Regional ligu. Nakon novih povreda, prednjih ukrštenih ligamenata 2010. godine odlazi i u penziju. 

Nakon igračke karijere pune povreda, Tapalović se okrenuo treniranju mladih golmana. Njegovo početno iskustvo bili su juniorski golmani Schalkea. Od sezone 2011./12., trener je golmana slavnog Bayerna. Poznanstvo s Neuerom datira još iz vremena provedenog u Schalkeu, a upravo ono je izgleda glavni krivac zbog neprijatnih scena koje nam dolaze s dalmatinskog primorja...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti