12. 07. 2020 - 21:06
Druga pobjeda na pripremama, bordo tim uzeo ubjedljivu pobjedu...
907
Shares
Druga pobjeda na pripremama, bordo tim uzeo ubjedljivu pobjedu protiv Goražda

Sarajevo

Druga pobjeda na pripremama, bordo tim uzeo ubjedljivu pobjedu protiv Goražda

12. 07. 2020 - 21:06
0
Shares

Fudbaleri Sarajeva odigrali su drugi pripremni meč, a u TC Butmir savladali su ekipu federalnog ligaša Goražda rezultatom 4:0.

Prvak BiH je pokazao dobru igru, dominiravši cijelim tokom susreta, a do golova su stigli u prvom dijelu.

U 16. minuti Ahmetović je nakon odlične asistencije Pidre pogodio glavom za vodstvo Sarajeva, a konačnih 2:0 postavio je Jukić je strijelac nakon pasa Hodžića u 30. minuti.

Alkoholičari i kockari koji se vucaraju po terenu | Novi.ba

Bordo tim je i u nastavku imao nekoliko izglednih prilika koje nije realizovao, ali u finišu su ipak došli do još dva gola. U 77. minuti Mujanović je postigao autogol, a u 84. minuti Krste Velkoski je iz penala postavio konačnih 4:0.

Vinko Marinović je šansu za igru dao svim raspoloživim igračima. Naredni meč Sarajevo igra u srijedu protiv Slobode u TC Butmir.

Sarajevo – Goražde 4:0 (Ahmetović 16’, Jukić 30’, Mujanović autogol 77’, Velkoski 84’ penal)

FK Sarajevo je počelo utakmicu u sljedećem sastavu: Kovačević, Hodžić, Bešić, Dupovac, Pidro, Miličević, Oremuš, Mustedanagić, Jukić, Tatar, Ahmetović.

U drugom poluvremenu na terenu je bilo ovih 11 igrača: Džafić, Šabanović, Miličević, Dupovac, Salčin, Đokanović, Oremuš (od 59. Hodžić), Mustedanagić (od 59. Imamović), Cruz, Velkoski i Hajdarević.

(Sport.ba/Sport.centar)

Učitaj još novosti