12. 07. 2020 - 15:50
ODLUČENA SUDBINA ŠTOPERA: Šta će biti sa Chrisom Smallingom?
907
Shares
ODLUČENA SUDBINA ŠTOPERA: Šta će biti sa Chrisom Smallingom?

ODLUČENA SUDBINA ŠTOPERA: Šta će biti sa Chrisom Smallingom?

12. 07. 2020 - 15:50
0
Shares

Prema navodima italijanskih medija Roma je postigla dogovor s Manchester Unitedom o kupovini defanzivnog fudbalera Chrisa Smallinga za 20 miliona eura, prenosi Anadolu Agency (AA).

Bivši engleski reprezentativac na početku sezone je stigao u Rim na jednogodišnju posudbu. Nametnuo se odličnim partijama pa su u Romi odlučili da otkupe njegov ugovor od kluba s Old Trafforda.

chris-smalling

Pregovore o Smallingu danas su obavili predstavnici engleskog premierligaša i Franco Baldini, zastupnik Rome. Italijanski mediji tvrde da je dogovor postignut. Prema njemu Smalling će ostati na posudbi još godinu dana uz nadoknadu od tri miliona eura, uz obavezu da Roma otkupi ugovor na kraju sezone 2020/21 za 17 miliona eura.

Prema dogovoru plaćanje obeštećenja biće raspoređeno na period od tri godine, čime će Roma skinuti dio finansijskog pritiska.

Iskusni 30-godišnji defanzivac karijeru je počeo u Maidstone Unitedu, da bi potom igrao za Fulham iz kojeg 2010. godine prelazi u Manchester United. Prije odlaska na posudbu u “vučicu“ Smalling je za “crvene đavole“ odigrao 323 takmičarske utakmice i postigao 18 golova. U dresu reprezentacije Engleske nastupio je u 31 utakmici uz jedan pogodak.

Sport.ba/Oslobođenje

Učitaj još novosti