10. 07. 2020 - 19:53
Meč Veleža protiv Tuzla City završio pobjedom Veleža
907
Shares
Meč Veleža protiv Tuzla City završio pobjedom Veleža

Velež je danas u Tomislavgradu savladao Tuzla City rezultatom 3:0 u pripremnom duelu pred start nove sezone u Premijer ligi BiH.

Meč Veleža protiv Tuzla City završio pobjedom Veleža

10. 07. 2020 - 19:53
0
Shares

Na jako dobrom terenu i uz jako dobru igru Rođeni su na kraju bili bolji i upisali su prvu pobjedu u pripremnom periodu.

Tuzla City je bio bolji tim na otvaranju. Opasno su u nekoliko navrata zaprijetili Veležu na otvaranju utakmice, ali nisu uspjeli stići do vodećeg gola.

Potom je Velež došao do daha. Ipak, ni Rođeni nisu uspjeli stvoriti ozbiljnu šansu, da bi nakon pola sata igre Ramić konačno zagrijao dlanove golmana Bobića, ali brani to dobro golman mostarskog kluba.

Velež je u 40. minuti iskoristio svoju šansu. Nakon duge akcije Denis Zvonić je pogodio mrežu Azira Muminovića za 1:0, što je bio rezultat nakon 45 minuta igre, kojeg je završio Ubiparip šutem glavom pored gola.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Velež je stigao do drugog gola. Ćosić ubacuje s desne strane, a Obren Cvijanović sjajno zabija za 2:0.

Sve dileme oko pobjednika ovog meča riješene u su 73. minuti. Dosuđen je penal za Rođene, a precizan izvođač je novopridošli Fejsal Mulić za 3:0.

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao. Pokušala je Tuzla zabiti barem počasni pogodak, imali su nekoliko veoma dobrih šansi, ali je ostalo 3:0.

(Sport.ba/SporSport.ba)

Učitaj još novosti