10. 07. 2020 - 16:08
Pep Guardiola o žrijebu Lige prvaka, evo šta je poručio...
907
Shares
Pep Guardiola o žrijebu Lige prvaka, evo šta je poručio novinarima na press konferenciji!

Menadžer Manchester Cityja Pep Guaridola se na današnjoj press konferenciji uglavnom osvrnuo na žrijeb Lige prvaka.

Pep Guardiola o žrijebu Lige prvaka, evo šta je poručio novinarima na press konferenciji!

10. 07. 2020 - 16:08
0
Shares

Manchester City ima odigrati revanš sa Real Madridom u osmini finala. Građani imaju 2:1 iz prve utkamice, ali još uvijek su daleko od četvrtfinala i okršaja s pobjednikom duela Lyon - Juventus (1:0).

Sada je naravno Cityju važno da dobije dobre vijesti od CAS-a u ponedjeljak. Ukoliko CAS odluči da je City kriv, ostat će naredne dvije sezone bez Lige prvaka, ali Pep se nada da će stvari biti završene u korist njega i njegove ekipe.

Guardiola nema dilemu ko je bolji: Messi i Ronaldo nisu na istom ...

"Namjera nam je da svake sezone igramo u Ligi prvaka i da budemo što bolji. Uvjeren sam da ćemo igrati Ligu prvaka jer sam vidio argumente kluba, no pričekajmo da vidimo konačnu odluku".

Očekuje da se, kako je i planirano, revanš protiv Reala odigra u Manchesteru.

"Zašto bismo igrali na drugom mjestu? Prvu utakmicu igrali smo u Madridu, drugu kod kuće. Ne radi se tu o prednosti domaćeg terena već kada igrate dvije utakmice, uvijek jednu odigrate kod kuće, a jednu u gostima. Mi moramo da razmišljamo samo o Realu, nikako unaprijed i o mogućem duelu u četvrtfinalu. Ispast ćemo ako budemo unaprijed razmišljali", jasan je Guardiola.

APSOLUTNO NEOČEKIVAN RASPLET NA POMOLU Pep otkrio da napušta City ...

Zatim je jedan od prisutnih novinara Guaridolu upitao šta misli o promjenama u Lisabonu i završnom turniru Lige prvaka, gdje City ipak još uvijek nije bez obzira što je u ovom trenutku bliže nego Real Madrid.

"Pozvat ću vas na buduću konferenciju za novinare da mi postavite to pitanje nakon utakmice protiv Real Madrida. Ne mogu odgovoriti na to jer nisam tamo. Možda u ovom klubu i organizaciji nema boljeg ko poznaje Real Madrid od mene. Ali imam sada Brighton, pa Arsenal, pa tek onda Real Madrid", dodao je Pep.

Navijače Cityja je zabrinuo izjavom da Sergio Aguero definitivno neće nastupiti u revanšu protiv Reala.

(Sport.ba/SportSport.ba)

Učitaj još novosti