09. 07. 2020 - 09:29
NIKO OVO NE RADI KAO RONALDO, POREDE GA SA TESLOM: Prečudno...
907
Shares
NIKO OVO NE RADI KAO RONALDO, POREDE GA SA TESLOM: Prečudno je, NE MOŽETE NI ZAMISLITI

NIKO OVO NE RADI KAO RONALDO, POREDE GA SA TESLOM: Prečudno je, NE MOŽETE NI ZAMISLITI

09. 07. 2020 - 09:29
0
Shares

Izgleda da osim očinske ljubavi apsolutno ništa vezano uz Kristijana Ronalda (35) nema veze sa životom koji žive milijarde ostalih smrtnika na ovoj planeti. Ništa pa ni - spavanje.

Portugalski superstar i za to ima ličnog trenera. Čovek se zove Nik Litlhejls, po zanimanju je "guru za spavanje" (ozbiljno, tako se predstavlja) i Kristijana je još u Real Madridu usmkerio na ritam spavanja vrlo sličan onom koji je imao jedan od najvećih, ako ne i najveći genije u istoriji čovječanstva naš Nikola Tesla. Tesla je ruku na srce imao nešto drugačiji ciklus jer je u dva sata spavao po 15 minuta. Kako je godinama kasnije objašnjavao to ga je na momente činilo da uhvati tanku granicu između jave i sna, odakle je crpio ogroman broj ideja. Nažalost, dosta njih nikada nije realizovao.

Ipak, vratimo se fudbaleru...

Litlhejls je svoj prvi dodir s fudbalom imao u Mančester junajtedu, ali prje nego što je Ronaldo došao na Old Traford. Tada je bio direktor kompanije koja je prodavala krevete, a angažovao ga je Aleks Ferguson da pomogne Geriju Pelisteru koji je loše spavao zbog problema s leđima.

Godinama kasnije Kristijano je bio igrač madridskog Reala, ekipu je vodio Karlo Anćeloti i pozvao Litlhejlsa da porazgovara s njegovim igračima vezano uz što bolji i krepkiji san tj. oporavak od treninga i utakmica.

ronaldoavion2

Najveći upijač ispao je onaj koji je najveća zvijezda. Ronaldo je upijao svaku Lithhejsovu riječ, pa već 6-7 godina spava na isti način, u istom ritmu i u istom okruženju.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena i mašina za golove ne posiže za 7-8 sati noćnog sna nego: pet puta dnevno ima seansu od 90 minuta. Sat i pol prije spavanja ne gleda u mobilni telefon, televizor ili bilo kakve druge ekrane.

Uvijek spava u fetalnom položaju i uvijek spava na poptuno čistoj posteljini. Za njega je u Madridu, rekao je Litlhejls, postojala posebna kapsula za spavanje tako da može da drži zadani ritam odmora bez obzira na okruženje, prenosi "24sata.hr".

Littlhejls je osim u Junajtedu i Realu, radio i sa engleskim ragbijašima i biciklistima, a ističe da je za dobar san dovoljan madrac debljine 10 centimetara, ali za sve ostalo važe isključivo individualna pravila.

kristiano

Nekadašnji sjajni Čelsijev vezista Mišel Esjen dan-danas tvrdi kako mu treba 14 sati sna. Teniski velemajstor Pete Sampras morao je svaku noć da legne u svježe opranu posteljinu; kada bi krenuo na počinak supruga nije smjela da ga ni dotakne, a kamoli inicirati neki druge vid bračnog kontakta.

Učitaj još novosti