08. 07. 2020 - 15:43
Bomba: Pau Gasol se vraća u Evropu u 40. godini života
907
Shares
Bomba: Pau Gasol se vraća u Evropu u 40. godini života

Bomba: Pau Gasol se vraća u Evropu u 40. godini života

08. 07. 2020 - 15:43
0
Shares

Godinama je Pau Gasol pričao da želi da se vrati u Evropu, a izgleda da će to biti u 2020. godini.

Legendarni španski košarkaš, koji je prije dva dana proslavio 40. rođendan, pregovara sa Barcelonom oko dvogodišnjeg ugovora, javila je radio stanica Cadena ser, koja gotovo uvijek ima tačne informacije, a potvrdili još neki tamošnji mediji.

Predsjednik kluba je kazao da bi ''izuzetno volio'' da se Gasol vrati u Barcelonu, u kojoj je ponikao i igrao od 1998. do 2001. godine, a potom krenuo na NBA odiseju koja se bliži kraju...

screenshot-35screenshot-35

Gasol je kao treći pik na draftu trejdovan iz Atlante u Memphis, u kome je stekao ime za sedam sezona, a onda ga dodatno naglasio u dresu Los Angeles Lakersa sa kojim je bio dvaput šampion NBA lige (2009. i 2010. godine).

Napustio je Lakerse 2014. i potom igrao za Bullse, Spurse i na kraju Buckse, s tim da je bio i u Portlandu koji ga je u novembru otpustio bez odigrane utakmice.

Bilo je govora da bi mogao u neki od NBA timova koji pristižu u Orlando gde će se odigrati završnica sezone, ali je u ovom trenutku mnogo realnije da se Gasol "vrati kući" pošto pregovara sa Barcelonom, međutim dogovor nije postignut.

Interesantno je i da Gasol ne planira da ode u penziju poslije Olimpijskih igara 2021. godine u Tokiju, pošto je trenutno na stolu dvogodišnji ugovor.

Ukoliko pristane i ponovo obuče dres Barcelone, nema sumnje da će uprkos tome što mu je već 40 godina biti ogromno pojačanje za Šarunasa Jasikevičijusa, a da će njegova ekipa biti glavni favorit za osvajanje Eurolige u narednoj sezoni.

 

Sport.ba/Oslobođenje

 
Učitaj još novosti