07. 07. 2020 - 11:23
Zakazana sjednica UO Rukometnog saveza BiH, zbog odluke o...
907
Shares
Zakazana sjednica UO Rukometnog saveza BiH, zbog odluke o formatu Premijer lige

Sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH održat će se u četvrtak, 9. jula u prostorijama Olimpijskog komiteta u Sarajevu u 10 sati.

Zakazana sjednica UO Rukometnog saveza BiH, zbog odluke o formatu Premijer lige

07. 07. 2020 - 11:23
0
Shares

Sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH održat će se u četvrtak, 9. jula u prostorijama Olimpijskog komiteta u Sarajevu u 10 sati.

To je dogovoreno u Zavidovićima na sastanku predsjednika RSBiH Slobodana Zadre i dva potpredsjednika Marinka Umičevića i Mensura Sinanovića.

“Utvrdili smo dnevni red na kojem će, kao prva tačka, biti razmatran naš prijedlog o završetku sezone u Premijer ligi za rukometaše kao i prijedlog iz FBiH. Ranije je od svog prijedloga odustao Mensur Sinanović dok smo se dogovorili da se uopšte ne razmatra prijedlog iz “Herceg-Bosne”. Naš stav je jasan, a to je, da nema proširenja muške lige na 20 timova kao i da se ne igra nikakav baraž. To znači da treba da ostane 16 klubova i da se verifikuje tabela do prekida takmičenja zbog korona virusa”, rekao je za EuroBlic Marinko Umičević, predsjednik RS Republike Srpske i potpredsjednik RSBiH.

Rukometaši BiH počinju pripreme za EP, brojni finansijski problemi ...

Na dnevnom redu naći će se odluka komesara za takmičenje Srđana Jovića koju podržavaju predstavnici Republike Srpske, a koji su članovi UO RSBiH.

Jović je u biltenu broj 19, plasman na tabeli verifikovao po stanju koje je bilo do prekida takmičenja radi pandemije korona virusa. Po tome Borac je šampion, a uz Banjalučane na evropski scenu igrali bi Gračanica i Bosna iz Visokog, dok elitu treba da napuste tri posljednja tima: Goražde, Iskra i Drina iz Zvornika.

“Naravno da podržavamo odluku komesara Jovića i mi od toga nećemo odustati. Poslije sastanka moramo EHF poslati imena klubova koji će igrati na evropskoj sceni (krajnji rok je 13. juli), a trebamo prijaviti i klub za SEHA ligu”, dodao je Umičević.

Raspad sistema u RK Bosna: Treneri Korkarić i Malagić jedine ...

Na sastanku UO RSBiH bit će odlučeno kada će početi nova premijerligaška sezona u obje konkurencije, kao i da li će uoči početka novog takmičarskog ciklusa biti odigrana završnica Kupa BiH.

Osim toga, donijet će se odluka o prelaznom roku, a klubovi koji nisu platili kotizaciju iz prošle sezone imaće rok do kad to moraju uraditi.

(Sport.ba/Sport.centar)

Učitaj još novosti