07. 07. 2020 - 09:27
Muller-Wohlfart, bivši Bayernov liječnik govori o tome kako je...
907
Shares
Muller-Wohlfart, bivši Bayernov liječnik govori o tome kako je bilo raditi s Guardiolom

Dugogodišnji liječnik minhenskog Bayerna, Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, otišao je 30. juna u mirovinu, nakon 40 godina predanog rada s nogometašima.

Muller-Wohlfart, bivši Bayernov liječnik govori o tome kako je bilo raditi s Guardiolom

07. 07. 2020 - 09:27
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Wohlfahrt je u dva navrata napuštao Bayern, prvi put 2008. godine nakon svađe s Juergenom Klinsmannom, a drugi put 2015. godine kada se posvađao s Guardiolom, što je danas tema o kojoj se priča u javnosti.

"Prvi put u svojoj karijeri sam bio glasan. Guardiola i ja smo sjeli za veliki stol na kojem igrači doručkuju, jela su još uvijek bila na njemu. Trebala je biti rasprava, a postala je eksplozija. Potpuno sam poludio, urlao sam na njega, a zatim udario šakom o stol tako da se sve odletjelo, tanjiri i šalice", ispričao je.

Bayern-Doc Müller-Wohlfahrt hört auf - Stars „schulden Dank“

(Budischest Tagbllat)

"Ključni je bio dan nakon poraza od Porta u Ligi prvaka rezultatom 3:1, a Guardiola je krivca pronašao u meni. Dok su igrači ležali i odmarali u svlačionici, on me napao pred svima i okrivio me za ozljede. Bio sam kriv za fizičko stanje igrača i na kraju za poraz, što je bio udar na moju čast", kazao je 77-godišnji Wohlfahrt.

"Radilo se o tome da nisam mogao podnijeti činjenicu da se mladi trener - koji je bio vrlo uspješan i koji je vjerojatno jedan od stvarno, stvarno velikih - miješao u medicinske stvari i znao sve bolje nego ja", rekao je slavni sportski liječnik u razgovoru za njemačku radio stanicu BR24. Kaže kako do Pepa Guardiole jednostavno nije dopiralo to kako Wohlfahrt razmišlja i radi. "Ni izvješća o ozlijeđenim igračima nisu ga zanimala. Kad god bih htio razgovarati s njim, odmah bi se okrenuo i otišao".

Hans-Wilhelm Mueller-Wohlfahrt - Hans-Wilhelm Mueller-Wohlfahrt ...

(Zimbio)

"I u prvoj sezoni imali smo daleko, daleko više ozljeda mišića nego u jako uspješnoj prethodnoj sezoni 2012/13. I znao je sve bolje: Pet minuta brzog zagrijavanja, to je moralo biti dovoljno. Ali, to ne može dobro proći. Već na klupskom Svjetskom prvenstvu u Maroku na kraju prvog kruga svaki pažljivi gledatelj morao je primijetiti da igrači Bayerna nisu izgledali dobro", sjeća se umirovljeni liječnik.

Kao što je poznato, u ljeto 2016. godine Guardiola je napustio Bayern, ne ostvarivši primarni cilj - osvajanje Lige prvaka. Müller-Wohlfahrt je sljedeće godine ponovno preuzeo svoju ulogu u Bayernu, a u međuvremenu se potrudio da s Guardiolom naknadno izgladi odnose. "Našli smo se i popričali. I sad je to gotova stvar . Cijenimo jedan drugoga i on cijeni moj rad prije svega. Nikad to nije dovodio u pitanje", rekao je.

(Sport.ba/SporSport.ba)

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti