06. 07. 2020 - 23:54
Kamaru Usman dobio izazivača za naslov prvaka velter...
907
Shares
Kamaru Usman dobio izazivača za naslov prvaka velter kategorije UFC-a

Kamaru Usman dobio izazivača za naslov prvaka velter kategorije UFC-a

06. 07. 2020 - 23:54
0
Shares

Samo tjedan prije zakazanog datuma Jorge Masvidal pristao je izazvati Kamarua Usmana za naslov prvaka velter kategorije na UFC 251 priredbi u Abu Dhabiju.

kamaru-usman

Masvidal će zamijeniti Gilberta Burnsa koji je zbog pozitivnog testa na koronavirus otkazao borbu protiv Usmana zakazanu za 12. srpnja.

To je trebao biti prvotni meč

Usmana je odmah trebao izazvati upravo Masvidal nakon što je u studenome u Madison Square Gardenu pobijedio Natea Diaza. No, Masvidalu se nisu svidjeli UFC-ovi financijski uvjeti pa se organizacija okrenula Burnsu, ali koronavirus bio je jači.

"Ove vijesti su me uništile. Ne osjećam se dobro, no pobijedit ću ovu bitku", poručio je Burns.

UFC isprva nije htio tražiti zamjenu, već borbu odgoditi za neki drugi termin, no Masvidal je sada prihvatio uvjete i priliku.

"Frajer tvrd kao orah"

"Jorge Masvidal protiv Usmana velika je stvar. Zadnji se put borio s Nateom Diazom za BMF pojas, a sada će se boriti za pravi naslov protiv frajera koji je tvrd kao orah", govorio je još u prosincu prvi čovjek UFC-a Dana White.

Tada je Usman prvi put obranio titulu kada je u petoj rundi prekidom svladao Colbyja Covingtona. Suprotno svim očekivanjima u najavama i analizama, Usman i Covington priredili su sjajnu borbu u kojoj je Nigerijac razbio Amerikanca u posljednjoj minuti borbe i tako stavio točku na i velikog rivalstva.

U Abu Dhabiju će tako uz Usmana i Masvidala biti još dvije borbe za titulu. U bantam kategoriji borit će se Petr Yan i Jose Aldo, a za titulu perolake Alexander Volkanovski i Max Holloway.

Sport.ba/Index

Učitaj još novosti