06. 07. 2020 - 18:34
"ZNATE, NEMANJA JE, ZAPRAVO..." Solskjer htio da se odrekne...
907
Shares

"ZNATE, NEMANJA JE, ZAPRAVO..." Solskjer htio da se odrekne MATIĆA, a evo šta kaže sada kada je PRODUŽIO ugovor

06. 07. 2020 - 18:34
0
Shares

Radostan je ovo dan za Nemanju Matića, i to sa pravom.

Iako ga je trener Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer na početku sezone držao "po strani", stavljajući mu do znanja da na njega baš i ne računa, srpski as je svojim igrama ne samo pomogao slavnom klubu da se rezultatski digne, već i upravu naterao da s njim produži saradnju.

screenshot-17

Nemanja Matić ostaje u Mančester junajtedu do ljeta 2023. godine, što bi značilo da će ukupno šest sezona bogate karijere provesti na "teatru snova". Zadovoljstvo, naravno, ne skriva.

"Sretan sam što ću i dalje biti dio ovog velikog kluba. Kao igrač, želim i mogu još mnogo toga da postignem. A prava je čast što sam u prilici da to učinim upravo u dresu Mančester junajteda. Imamo sjajnu ekipu i dobar balans mladosti i iskustva. Među igračima je izuzetna atmosfera. Ovo je za nas ključni dio sezone i igramo dobro. Nastavićemo da se borimo i da završimo sezonu na što bolji nacin", rekao je naš reprezentativac za klupski sajt.

Menadžer Junjteda Ole Gunar Solskjer, koji je početkom sezone imao nesuglasice sa Matićem , zbog čega su člana "orlova" britanski mediji sjelili ne samo sa Old Traforda već i iz Premijer lige, najčešće u Italiju, sada je "okrenuo ploču":

screenshot-19

"Oduševljen sam što je Matić produžio ugovor! Imamo veliku snagu u veznom redu, a Nemanjine karakteristike su važan dio toga. On je u klubu već tri sezone i stvarno razumije vrijednosti koje se gaje igrajući za Mančester junajted na vrhunskom nivou. Ambicije su mu velike, što nam je jako važno. A uz to, on ima iskustvo, profesionalizam i taj mentalitet vođe, koji je jako bitan za njegove mlade saigrače", rekao je Solskjer.

Matić je karijeru počeo u Kolubari, a nosio je i dres Košica, Vitesea i Benfike, prije nego što je kod Murinja zablisao u Čelsiju, odakle ga je Portugalac i doveo na Old Traford.

Kao dječak je bio u omladinskim školama Crvene zvezde i Partizana, ali nije uspio da stigne do prvog tima, a za reprezentaciju Srbije debitovao je 2008. i do sada je imao 48 nastupa u nacionalnom timu.

Sport.ba/Blic

Učitaj još novosti