06. 07. 2020 - 13:00
ON JE SIROČE, SA 14 GODINA JE ČAMCEM POBJEGAO U ITALIJU!...
907
Shares
ON JE SIROČE, SA 14 GODINA JE ČAMCEM POBJEGAO U ITALIJU! Preživio je PAKAO, usvojio ga je trener, a Mihajlović je od njega napravio HEROJA!

SERIE A

ON JE SIROČE, SA 14 GODINA JE ČAMCEM POBJEGAO U ITALIJU! Preživio je PAKAO, usvojio ga je trener, a Mihajlović je od njega napravio HEROJA!

06. 07. 2020 - 13:00
0
Shares

Fudbaleri Bolonje napravili su jučer pravu senzaciju savladavši Inter na Meaci s 2:1. Junak velikog trijumfa bio je 18-godišnji Musa Džuvara, za većinu vas potpuna nepoznanica!

Inter je vodio 1:0, imao i penal i igrača više, pa je sve djelovalo da će zabilježiti siguran trijumf na svom terenu, a onda je Miha bacio u vatru mladog Musu.

2

FOTO: PROFIMEDIA

Šest minuta trebalo je bobenom timu srpskog stručnjaka da napravi veliki preokret i zabilježi trijumf. Sve je počelo ulaskom 18-godišnjeg Džuvare u igru...

Mihajlović je ovom talentovanom fudbaleru dao šansu u 65. minutu utakmice, a samo devet minuta kasnije igrač Bolonje je postigao gol i tako nagovijestio preokret svog tima.

3

FOTO: PROFIMEDIA

Njegova životna priča je fascinantna! Mladi Musa Džuvara je porijeklom iz Gambije. Odrastao je bez roditelja, imao je samo dedu koji se brinuo o njemu. Sa 14 godina je odlučio da krene u potragu za boljim životom.

Ukrcao se u čamac i pobegao iz svoje zemlje u Italiju. Stigao je na Siciliju, pa su ga smjestili u kolektivni smeštaj za izbjeglice u Potenci. Tu je i zavolio fudbal. Počeo je da igra fubal u lokalnom klubu Potenca, zatim je nastupao za Virtus Aviljijano. U ovom klubu je došlo do sudbonosnog susreta.

Naime, trener Vitantonio Suma je usvojio mladog Musu i tako mu obezbijedio dobre uslove za život i fudbalsko usavršavanje. Nakon toga odlazi u Kijevo, a zatim i Bolonju koja je za njegov transfer izdvojila 500 hiljada eura.

Srpski stručnjak je perpoznao talenat mladog Džuvare, koji je opravdao ukazano poverenje. Debitovao je u Kupu Italije protiv Udinezea u decembru, a prvi meč u Seriji A odigrao je protiv Rome ove godine. U nedjelju je uspio postići svoj prvi gol u ovom takmičenju.

Bolonja je nakon ovog trijumfa učvrstila svoju poziciju na sredini tabele. Trenutno su deveti sa 41 osvojenim bodom, dok je Inter i dalje treći. Ipak, Nerazurima je za petama sjajna Atalanta, koja je jučer slavila kod Kaljarija 1:0.

Učitaj još novosti