06. 07. 2020 - 11:40
Teniser otkrio: Tražio sam način kako da se ubijem
907
Shares
Teniser otkrio: Tražio sam način kako da se ubijem

ROBIN SODERLING

Teniser otkrio: Tražio sam način kako da se ubijem

06. 07. 2020 - 11:40
0
Shares

Robin Soderling, čuveni švedski teniser, otkrio je kakve je unutrašnje borbe vodio tokom igračke karijere.

Aktuelni selektor Dejvis kup reprezentacije Švedske, 2015. godine, sa samo 31 godinom, otišao je u igračku penziju, a zvanični razlog bila je mononukleoza. Ipak, pet godina kasnije objelodanio je da se borio sa i psihičkim problemima i suicidnim mislima.

- Imao sam stalnu anksioznost. Strepnja, iščekivanje da će se nešto loše desiti, izjedalo me je iznutra. Sjedio sam u stanu i najmanji šum mi je stvarao paniku. Kada je pismo jednom palo kroz vrata, toliko sam se uspaničio da sam završio na podu. Od zvona telefona drhtao sam od straha - rekao je Soderling u programu “Verano en P1”.

Soderling je otkrio da su problemi počeli 2009. godine nakon dva uzastopna finala Rolan Garosa. Uspjeh koji je ostvario nametnuo mu je neizdrživ pritisak, a u julu 2011. godine, nakon što je u Švedskoj savladao Davida Ferera (Ferrer), odvezao se u Monte Karlo i počeo je da pada u “crnu rupu bez dna”.

Stanje se pogoršalo mjesec dana kasnije, prije početka US Opena.

- Uspaničio sam se i počeo sam da plačem. Plakao sam i plakao, svaki put bih ulazio u paniku kada je trebalo da idem na teren. Prvi put sam tada shvatio da ne mogu. Čak i da su mi pištolj prislonili na glavu, ne bih mogao da izađem u tom trenutku - rekao je Šveđanin i dodao:

- Došao sam do toga da sam išao na Google da vidim kako da počinim samoubistvo. Iako u dubini duše nisam želio da umrem, sve je bilo bolje od tog života u paklu.

Šveđanin je prije deset godina bio 4. teniser svijeta, a tokom bogate karijere osvojio je 10 titula, ali nijedan grend slem. Dva puta je igrao finale Rolan Garosa, a bio je i učesnik četvrtfinala na Vimbldonu i US Openu.

Učitaj još novosti